Kurutulmuş isli et yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 adet domates - 100 gr isli et - 1 tutam maydanoz - Zeytinyağı - Tane karabiber Hazırlanışı: 1. Domatesleri ince ince kıyın. 2. Folyo kağıdına kıydığınız domatesleri döşeyin. 3. Üzerine isli et, 1 tutam maydanozu ekleyin. 4. Zeytinyağını malzemenin üzerinde gezdirin, karabiberi ekledikten sonra folyoyu hava almayacak şekilde kapatın. 5. Izgarada pişirin. 6. Yaklaşık 15 dakika sonra yemeğiniz servise hazır. Ayrıca, kuru et (isli et) yapımında genel olarak şu adımlar takip edilir: 1. Et hazırlığı: Taze et yıkanır ve kurulanır, ardından cinsine göre kesilir. 2. Tuzlama: Etin her iki tarafı da doğal kaya tuzu ile kaplanır ve antibakteriyel ortamda 7-10 gün bekletilir. 3. Kurutma: Tuzlanmış etler, meşe ve gürgen odununun isi ile kurutulan özel bir odaya asılır ve ortamın sıcaklığı 20°-50° arasında ayarlanır. 4. Saklama: Kuru etler, hava geçirmez kaplarda veya vakumlu torbalarda serin ve kuru bir yerde saklanır.