Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru ve normal (yaş) baklava arasındaki temel farklar şunlardır:
- İçerik: Kuru baklavada hamuruna kaymak konmazken, normal baklavada kaymak kullanılır 13.
- Şerbet: Kuru baklava daha az şerbetle ıslatılır ve şerbeti daha yoğundur, bu da daha uzun süre dayanmasını sağlar 23. Normal baklavada ise daha fazla şerbet kullanılır ve şerbet daha hafif ve akıcıdır 3.
- Lezzet: Kuru baklava, daha az tatlı ve fıstık ile cevizin aromasının daha belirgin olduğu bir lezzete sahiptir 3. Normal baklava ise daha tatlı ve kaymak ile şerbetin aromasının daha fazla hissedildiği bir tada sahiptir 3.
- Dayanıklılık: Kuru baklava, serin ve kuru bir ortamda 1 aya kadar saklanabilirken, normal baklava buzdolabında 3-4 gün saklanabilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: