• Buradasın

    Kuru patlıcan dolması sumaklı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sumaklı kuru patlıcan dolması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 20 adet kuru patlıcan 1
    • 250 gram kıyma 1
    • 2 adet soğan 1
    • 2 diş sarımsak 1
    • 2 çay kaşığı sumak 1
    • 1 tatlı kaşığı karabiber 1
    • Yarım demet maydanoz 1
    • 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1
    • Yarım çorba kaşığı biber salçası 1
    • Yarım çorba kaşığı domates salçası 1
    • 1 çay bardağı pirinç 1
    • 2 kaşık sıvı yağ 1
    • 1 kaşık tereyağı 1
    • Yeterince tuz 1
    Hazırlanışı:
    1. Kuru patlıcanları yıkayıp kaynar suya koyun ve bir taşım kaynatın 1. Ardından ikinci sıcak suya koyup iyice yıkayın 1.
    2. Soğanı ince doğrayıp tuz ile ovalayın 1. Pirinç ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin 1. Havuç ve diğer malzemeleri ilave ederek iç malzemesini hazırlayın 1.
    3. Patlıcanları doldurup tencereye dizin 1.
    4. Yarım kaşık biber salçasını sulandırıp, 1 su bardağı sıcak su, 1 kaşık nar ekşisi, tereyağı ve tuzu tencereye ekleyin 1.
    5. Ağır ateşte pişirip servise sunun 1.
    Alternatif bir tarif için nefisyemektarifleri.com sitesini de inceleyebilirsiniz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kurutulmuş patlıcan dolması zeytinyağlı olur mu?

    Evet, kurutulmuş patlıcan dolması zeytinyağlı olarak yapılabilir.

    Patlıcan dolma harcı nasıl hazırlanır?

    Patlıcan dolması harcı hazırlamak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı pirinç; 150 gr kıyma; 1/2 çay bardağı arpa şehriye; 8 adet patlıcan; taze nane; maydanoz; pul biber; karabiber; 1 yemek kaşığı salça; 1 adet soğan; sıvı yağ. Hazırlanışı: 1. Patlıcanların içini oyup tuzlu suda bekletin. 2. Bir tavaya sıvı yağı koyun ve yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 3. Üzerine kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. 4. Daha sonra pirinç, şehriye, maydanoz, nane ve baharatları ekleyip kavurun. 5. Ardından ocaktan alın. 6. Patlıcanların içlerini, hazırladığınız iç harçla doldurun. 7. Üzerini domatesle kapatın ve tencereye dizin. 8. Tencereye su doldurun ve orta ateşte pişirin. 9. Üzerinde hafif sıvı yağ gezdirin ve biraz tuz serpip 40 dakika pişirin. Alternatif bir tarif: Kıymalı pirinçli taze patlıcan dolması için: 1 kg taze patlıcan (5 adet); 6 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet orta boy soğan; 2 adet orta boy domates; 3 diş sarımsak; 1 çay bardağı pirinç; 1 tatlı kaşığı domates salçası (iç için); 1 tatlı kaşığı domates salçası (dolmanın suyu için); 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı tuz (iç için); 2 su bardağı kaynar su. Hazırlanışı: 1. Patlıcanların iki ucu kesilecek ve üç eşit parçaya bölünecek. 2. Parçaların her iki ucunda 1 cm (kabuk bırakılarak) soyulacak ve içleri oyulacak. 3. Hazır olan patlıcanlar tuzlu

    Kuru patlıcan zeytinyağında bekletilir mi?

    Kuru patlıcanlar zeytinyağında bekletilmez, ancak pişirme sürecinde zeytinyağıyla kavrulabilir.

    Kuru patlıcanın içine ne kadar pirinç konur?

    Kuru patlıcanın içine 2 su bardağı pirinç konur.

    Kuru patlıcan ve biber dolması nasıl yapılır?

    Kuru patlıcan ve biber dolması yapımı için gerekli malzemeler: 250 gr ince bulgur; 250 gr firik; 500 gr yağlı kıyma; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 500 gr kurutulmuş patlıcan; 500 gr kurutulmuş dolmalık kırmızıbiber; 2 soğan; 1 sarımsak; Tuz, karabiber, kırmızıbiber. Yapılışı: 1. Patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin. 2. Geniş bir kapta bulgur, firik, kıyma, salçalar, ince doğranmış soğan, sarımsak, tuz, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırın. 3. Karışımı biber ve patlıcanların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurun. 4. Tencereye dizip, dolmaların yüzüne çıkacak kadar su ilave edin. 5. Suya bir tutam tuz atın ve ocağa alın. 6. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin. 7. Sıcak servis yapın.

    Kuru dolmaya sumak ne zaman konur?

    Kuru dolmaya sumak, dolma harcının hazırlanması aşamasında eklenir. Yapılış adımları: 1. Soğanlar ince ince doğranır ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. 2. Kavrulmuş soğanların üzerine pirinç eklenir ve birkaç dakika daha kavrulmaya devam edilir. 3. Ardından kıyma eklenir ve etin rengi değişene kadar karıştırılır. 4. Sumak, tuz, karabiber, pul biber ve doğranmış taze otlar eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.

    Kuru biber ve patlıcan dolması kaç saatte pişer?

    Kuru biber ve patlıcan dolması 30-45 dakika arasında pişer.