Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kürt böreği hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket kabartma tozu 12
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 12
- 1 çay bardağı yoğurt 12
- 2 yumurta 12
- 4.5 su bardağı un 12
- 200 gr sade yağ 12
- Tuz 12
Hazırlanışı:
- Unu eleyip çukur bir kaba alın 12.
- Ortasını havuz şeklinde açıp kabartma tozu, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun 12. Gerekirse ayçiçeği yağı ilavesi yapabilirsiniz 1.
- Hamuru 20 eşit bezeye ayırın 12.
- Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına oda ısısında yumuşatılmış sade yağ sürerek üst üste dizin 12.
- Bezelerin hepsini oklavayla yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın 12.
- Üzerine tekrar sade yağ sürüp rulo şekline sarın 12.
- Ruloyu üç parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin 12.
- Ruloların kesik kısımlarından bastırıp hamurlara yassı şekil verin 12.
- Hazırladığınız hamuru açıp aralarına sade yağ sürerek tepsiye dizin 2.
- Üstteki yufkanın üzerine de sade yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin 12.
- Küçük dikdörtgen parçalar şeklinde dilimleyin ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: