Küp şekerin hikayesi şu şekilde özetlenebilir: İlk üretim: 1840'ların başında, Moravia'daki Datschitz şeker fabrikasında endüstri mühendisi olan Dr. Jacob Christoph Rad, büyük şeker bloklarını küçük parçalara bölen bir makine icat etti. Seri üretim: 1875 yılında, Henry Tate (Tate & Lyle), Langen'in santrifüj kullanarak ürettiği küp şeker bloklarının İngiltere'de üretilmesi için münhasır hakları satın aldı ve ilk büyük ölçekli küp şeker üretimine başladı. Popülerleşme: 19. yüzyılın sonlarında, Avrupa'da şeker kamışının yerine şeker pancarı temel şeker kaynağı haline geldi ve küp şekerler yaygınlaştı. Günümüzdeki durum: Küp şeker, genellikle çay ve kahveyi tatlandırmak için kullanılır. Küp şeker, 20. yüzyıla kadar burjuvaziye özgü bir statü göstergesi olarak değerlendirilen şeker sandıklarını işlevsiz hale getirdi.