Eskiden bilinen bazı şeker türleri şunlardır: 1. Macun Şekeri: Ayaklı sehpada satılan, cam külaha konulan ve tornavidayla çubuklara dolan şeker. 2. Horoz Şekeri: Tarçınlı, kırmızı renkli ve düdüklü şekerler. 3. Elma Şekeri: Kristalize olmuş, kırmızı gıda boyalı ağdalı şekere batırılmış elma şekerleri. 4. Akide Şekeri: Fındıklı veya sade, dil üstünde eriyen sert şeker. 5. Peynir Şekeri: Vanilya, gül, portakal ve tarçın gibi tatlandırıcılarla yapılan şeker. 6. Koz Helva: Altı ve üstü ince kağıt helvayla kaplanmış, sakız kıvamında, içi cevizli veya fıstıklı helva. 7. Kaynana Şekeri: Karamel içeren, büyük kaselerde satılan şeker.