Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küp şekerin hikayesi şu şekilde özetlenebilir:
- İlk üretim: 1840'ların başında, Moravia'daki Datschitz şeker fabrikasında endüstri mühendisi olan Dr. Jacob Christoph Rad, büyük şeker bloklarını küçük parçalara bölen bir makine icat etti 13. 1843 yılında patentini aldığı bu icat, şekeri küp haline dönüştürdü 13.
- Seri üretim: 1875 yılında, Henry Tate (Tate & Lyle), Langen'in santrifüj kullanarak ürettiği küp şeker bloklarının İngiltere'de üretilmesi için münhasır hakları satın aldı ve ilk büyük ölçekli küp şeker üretimine başladı 1.
- Popülerleşme: 19. yüzyılın sonlarında, Avrupa'da şeker kamışının yerine şeker pancarı temel şeker kaynağı haline geldi ve küp şekerler yaygınlaştı 3.
- Günümüzdeki durum: Küp şeker, genellikle çay ve kahveyi tatlandırmak için kullanılır 1. Ayrıca, Japonya'da renkli ve yontulmuş küp şekerler de pazarlanmaktadır 1.
Küp şeker, 20. yüzyıla kadar burjuvaziye özgü bir statü göstergesi olarak değerlendirilen şeker sandıklarını işlevsiz hale getirdi 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: