Külah Tatlısı Tarifi şu şekilde yapılabilir: Malzemeler: - 2 adet yumurta - 3/4 su bardağı şeker - 1/2 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı yoğurt - 5 su bardağı un (kıvama göre değişebilir) - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - Muhallebi dolgusu için: 1 adet yumurta, 1/2 su bardağı un, 4 su bardağı süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı - Üzerine: Pudra şekeri, toz Antep fıstığı, isteğe bağlı benmari usulü eritilmiş çikolata Yapılışı: 1. Hamuru için tüm malzemeler harmanlanır ve yoğurulur. 2. Hamur merdane yardımı ile unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açılır. 3. Külah kalıpları sıvı yağ ile yağlanır. 4. Külahlar pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir ve 190 derecede üstü pembeleşene kadar pişirilir. 5. Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç malzemeler tencereye alınır ve kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. 6. Külahlar kalıptan çıkarılır, hazırlanan muhallebi ile içleri doldurulur. 7. Servis tabağına alınan tatlıların üzerine pudra şekeri ve toz fıstık serpilir. Keşkül Tatlısı Tarifi için ise şu malzemeler gereklidir: - 5 su bardağı süt - 1 adet yumurta sarısı - 1,5 su bardağı toz şeker - 2 yemek kaşığı buğday nişastası - 5 yemek kaşığı toz badem - 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Yapılışı: 1. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın.