• Buradasın

    Külek tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Külah Tatlısı Tarifi şu şekilde yapılabilir:
    Malzemeler:
    • 2 adet yumurta 2
    • 3/4 su bardağı şeker 2
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ 2
    • 1 su bardağı yoğurt 2
    • 5 su bardağı un (kıvama göre değişebilir) 2
    • 1 paket kabartma tozu 2
    • 1 paket vanilya 2
    • Muhallebi dolgusu için: 1 adet yumurta, 1/2 su bardağı un, 4 su bardağı süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı 2
    • Üzerine: Pudra şekeri, toz Antep fıstığı, isteğe bağlı benmari usulü eritilmiş çikolata 2
    Yapılışı:
    1. Hamuru için tüm malzemeler harmanlanır ve yoğurulur 23. Un kontrollü olarak eklenmelidir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilmelidir 2.
    2. Hamur merdane yardımı ile unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açılır 2. Uzunlamasına bir cm genişliğinde kesilir 2.
    3. Külah kalıpları sıvı yağ ile yağlanır 2. Hamur şeritleri ile külah kalıbı sarılır, sivri olan alt kısmı mutlaka kapatılır 2.
    4. Külahlar pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir ve 190 derecede üstü pembeleşene kadar pişirilir 2.
    5. Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç malzemeler tencereye alınır ve kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir 2. Ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılır 2.
    6. Külahlar kalıptan çıkarılır, hazırlanan muhallebi ile içleri doldurulur 2. Açık olan ağız kısımları toz Antep fıstığına bulanır 2.
    7. Servis tabağına alınan tatlıların üzerine pudra şekeri ve toz fıstık serpilir 2.
    Keşkül Tatlısı Tarifi için ise şu malzemeler gereklidir:
    • 5 su bardağı süt 1
    • 1 adet yumurta sarısı 1
    • 1,5 su bardağı toz şeker 1
    • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1
    • 5 yemek kaşığı toz badem 1
    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi 1
    Yapılışı:
    1. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın 1. Sarıları süt, şeker, nişasta ve toz bademle birlikte alın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kül tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Kül tatlısı malzemeleri iki farklı tarif için farklılık göstermektedir: 1. Antakya Mutfağı Kül Tatlısı Malzemeleri: - 1 bardak küllü su (kül suda ıslatılır, tülbentle süzülür, kalan su kullanılır). - 2 su bardağı tereyağı. - Un. - Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su. 2. Külah Tatlısı Malzemeleri: - 250 gram un. - 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında). - 1 adet yumurta. - 1 paket kabartma tozu. - 1 çay bardağı yoğurt. - İç harcı için: 200 gram ceviz içi (iri dövülmüş), 100 gram toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın. - Üzeri için: Yumurta sarısı, susam (isteğe bağlı). - Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, 1 dilim limon.

    Külek Helvası içinde ne var?

    Külek helvası içinde bulunan malzemeler şunlardır: Şeker; Su; Sabun otu ekstraktı (saponaia officinalis); Limon tuzu (sitrik asit). Ayrıca, helvanın üzerine ceviz, fındık veya fıstık gibi kuru yemişler de eklenebilir.

    Kül tatlısının püf noktası nedir?

    Kül tatlısının püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Kıvamı: Hamuru açarken ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde açmak gerekir. 2. Un Miktarı: Unu kontrollü bir şekilde eklemek önemlidir, fazla un kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir. 3. Pişirme Sıcaklığı: Tatlıyı pişirirken fırın sıcaklığının 160 derece olması önerilir. 4. Dinlendirme: Tatlı hazırlandıktan sonra yaklaşık 3-4 saat dinlendirilmelidir. 5. Muhallebi: Muhallebiyi yaparken topak topak olmamasına dikkat edilmeli ve ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirilmelidir.