Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Külah Tatlısı Tarifi şu şekilde yapılabilir:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta 2
- 3/4 su bardağı şeker 2
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 2
- 1 su bardağı yoğurt 2
- 5 su bardağı un (kıvama göre değişebilir) 2
- 1 paket kabartma tozu 2
- 1 paket vanilya 2
- Muhallebi dolgusu için: 1 adet yumurta, 1/2 su bardağı un, 4 su bardağı süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı 2
- Üzerine: Pudra şekeri, toz Antep fıstığı, isteğe bağlı benmari usulü eritilmiş çikolata 2
Yapılışı:
- Hamuru için tüm malzemeler harmanlanır ve yoğurulur 23. Un kontrollü olarak eklenmelidir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilmelidir 2.
- Hamur merdane yardımı ile unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açılır 2. Uzunlamasına bir cm genişliğinde kesilir 2.
- Külah kalıpları sıvı yağ ile yağlanır 2. Hamur şeritleri ile külah kalıbı sarılır, sivri olan alt kısmı mutlaka kapatılır 2.
- Külahlar pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir ve 190 derecede üstü pembeleşene kadar pişirilir 2.
- Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç malzemeler tencereye alınır ve kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir 2. Ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılır 2.
- Külahlar kalıptan çıkarılır, hazırlanan muhallebi ile içleri doldurulur 2. Açık olan ağız kısımları toz Antep fıstığına bulanır 2.
- Servis tabağına alınan tatlıların üzerine pudra şekeri ve toz fıstık serpilir 2.
Keşkül Tatlısı Tarifi için ise şu malzemeler gereklidir:
- 5 su bardağı süt 1
- 1 adet yumurta sarısı 1
- 1,5 su bardağı toz şeker 1
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1
- 5 yemek kaşığı toz badem 1
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi 1
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: