Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küçük lokma tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 su bardağı un, 5.5 g kuru maya, yarım çay bardağı ılık su, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 yumurta, bir tutam tuz 3.
- Şerbet için: 2 su bardağı su, 2.5 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu 3.
- Kızartmak için: Ayçiçek yağı 3.
- Üzeri için: Tarçın 3.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri geniş bir tencerede şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın 3. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 3.
- Hamur için mayayı geniş bir karıştırma kabına alın 3. Toz şeker ve ılık suyu ilave edip mayayı eritin 3. Unu ayrı bir karıştırma kabına eleyin 3. Bir tutam kadar tuz ilave edip ortasını havuz gibi açın 3. Mayayı unlu karışıma ilave edip 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin 3.
- Yumurta ve suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 3. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin 3.
- Dinlenen hamuru sıkma torbasına doldurun 3. Kızgın yağa ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın 3. Sıcak lokmaları soğuk şerbetin içine atın 3.
- Lokmalar şerbeti iyice çektikten sonra üzerine tarçın serperek servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: