Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kübbanlı Antep fıstığı nasıl kavrulur hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Antep fıstığının tavada veya fırında nasıl kavrulacağına dair bilgiler mevcut:
Fırında Antep fıstığı kavurmak için:
- Antep fıstıklarını 2-3 saat ılık suda bekletin 4.
- Kabukları yumuşadığında fıstıkları soyup, bir pense yardımıyla çıtlatın 34.
- 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin, ara sıra karıştırarak eşit şekilde kavrulmasını sağlayın 4.
Tavada Antep fıstığı kavurmak için:
- Tavayı orta ateşe koyun ve yapışmaz bir tava kullanın 2.
- Antep fıstıklarını tavaya koyup, eşit bir tabaka halinde yayın 2.
- Sürekli karıştırarak 6-8 dakika, fıstıklar açık kahverengiye dönene kadar kavurun 2.
Antep fıstığı her zaman tüketilecek kadar kavrulmalıdır, fazla kavrulan fıstıklar bayatlayabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: