• Buradasın

    Kruvasan börek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kruvasan börek yapımı için gerekli malzemeler:
    • 6 adet yufka 1;
    • 1 şişe maden suyu 1;
    • 1 paket krema 1;
    • 1 su bardağı sıvıyağ 1;
    • İsteğe bağlı olarak peynir 12;
    • Üzeri için 1/2 su bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı su karışımı 1.
    Yapılışı:
    1. Öncelikle sosluk malzemeyi karıştırın 1.
    2. Her yufkanın arasına bu karışımdan sürerek, üst üste 6 kat yapın 1.
    3. Yufkayı önce 4'e, sonra her birini 6'ya bölerek 24 parça elde edin 1.
    4. Kenarlarını kıvırmadan, rulo şeklinde sarın 1.
    5. Hazırladığınız börekleri yağlı su karışımına batırıp tepsiye dizin 1.
    6. 200 °C'de kızarana kadar pişirin 1.
    Alternatif bir kruvasan börek tarifi:
    1. Bir kabın içerisine sıvı yağ ve suyu alıp karıştırın 2.
    2. Yufkalardan birini tezgaha serip üzerine bu yağlı sudan fırça yardımıyla bolca sürün 2.
    3. Diğer yufkaları da teker teker üst üste dizip aralarına yağlı sudan sürün 2.
    4. Yufkayı önce 4 parçaya, daha sonra her parçayı 5 parçaya keserek toplam 20 parça elde edin 2.
    5. Uç kısımlarına peynir koyup sigara böreği gibi sarın 2.
    6. Börekleri önce suya, sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin 2.
    7. 200 derecede ısıttığınız fırında pişmeye bırakın 2. Nar gibi kızardığında kruvasan börekleriniz hazır olacaktır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Kruvasanın püf noktası nedir?

    Kruvasan yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: Hamurun kıvamı: Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Katlama tekniği: Katlama işlemi üç kez yapılmalı ve her katlama sonrası hamur buzdolabında bekletilmelidir. Malzemelerin kalitesi: Tereyağı ve unun kalitesi kruvasanın tadını etkiler. Mayalanma: Mayalanma sürecinin başlaması için sütün ılık olması gerekir. Dinlendirme: Hamurun dinlendirilmesi, tereyağının ve hamurun birbirine düzgün bir şekilde karışmasını sağlar ve daha iyi bir kabarma elde edilir. Pişirme sıcaklığı: Kruvasanların altın sarısı ve çıtır bir dış kabuğa sahip olması için fırın sıcaklığı önemlidir. Soğutma: Kruvasanları fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını beklemek, lezzetini artırır ve dilimlemeyi kolaylaştırır.

    Hazır yufkadan kruvasan olur mu?

    Evet, hazır yufkadan kruvasan börek yapılabilir. Hazır yufkadan kruvasan börek yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 4 adet yufka; 1 su bardağı beyaz peynir; 1 tutam maydanoz; Sosu için 2 çay bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ; Üzeri için 1 su bardağı galeta unu. Hazır yufkadan kruvasan börek tarifi için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Sosu için su ve sıvı yağ karıştırılır. 2. Yufkalardan biri tezgaha serilir, üzerine sos gezdirilir ve fırça ile her yerine gelecek şekilde sürülür. 3. Üzerine ikinci yufka serilir ve tekrar sos sürülür. 4. Bu işlem 4 yufka için aralarına sostan sürülerek üst üste dizilir. 5. Yufkalar önce 4'e, sonra her parça 3'e bölünür ve üçgen olacak şekilde dilimlenir. 6. Geniş kısımlarına peynir maydanoz karışımından birer kaşık konur. 7. Kenarları kıvrılarak uca doğru sarılır. 8. Bütün börekler hazırlandıktan sonra önce artan sosa, sonra galeta ununa bulanır. 9. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir. Hazır yufkadan kruvasan börek tarifi, nefisyemektarifleri.com ve ye-mek.net gibi sitelerde de mevcuttur.

    Milföyden kruvasan nasıl yapılır?

    Milföyden kruvasan yapmak için gerekli malzemeler: 6 milföy hamuru; 3 tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması; Üzeri için 3 yemek kaşığı file badem; 1 yumurta sarısı; Pudra şekeri. Yapılışı: 1. Milföy hamurlarını 15 dakika oda ısısında bekletin. 2. Unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafif inceltin ve kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak üzerlerine çikolatalı fındık kreması yayın. 3. Sivri köşesinden başlayarak rulo şeklinde sarın ve kenarlarını içe doğru kıvırarak ay şekli verin. 4. Hazırladığınız kruvasanları kat yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 5. Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirin ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. 6. Fırından çıkartıp dinlenmeye bırakın. Alternatif bir tarif: 8 adet milföy hamurunu tezgaha serin. Milföy hamurlarının üzerine çikolata ilave edip, rulo şeklinde sararak, katlanan tarafı alt tarafta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. Dizmiş olduğunuz milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Pişmiş olan çikolatalı kruvasanları servis tabağına alıp, üstüne pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

    Orijinal kruvasan hamuru nasıl yapılır?

    Orijinal kruvasan hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram un; 1 paket instant maya; 1 su bardağı süt; 1 tatlı kaşığı tuz; 3 tatlı kaşığı şeker; 50 gram tereyağı; 2 adet yumurta. Yapılışı: 1. Un hariç tüm malzemeler karıştırılır, sonra yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. 2. Hamur, üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir. 3. Dinlenen hamur tezgaha alınarak kare şeklinde açılır. 4. İçine dolaptaki tereyağı koyulur ve hamur üzerine gelecek şekilde kapatılır. 5. Kare şeklinde olacak şekilde uzunlamasına dikdörtgen gibi açılır. 6. Açılan hamur 3 kat katlanır ve buzdolabı poşetine koyularak buzdolabına kaldırılır, yarım saat dinlendirilir. 7. Yarım saat sonra hamur hafif unlu tezgaha alınarak uzunlamasına açılır ve 1 cm kalınlığında olacak şekilde tekrar katlanır. 8. Bu işlem 5 defa tekrarlanır. 9. En son hamur uzunlamasına açılır ve yarım cm kalınlığına getirilir. 10. Hamur üçgen olacak şekilde kesilir. 11. Üçgenlerin geniş olan kısmına hafif kesik atılır ve içine nutella koyulur. 12. Rulo şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir. 13. Tepside yarım saat mayalandırılır. 14. Mayalanan kruvasanların üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Orijinal kruvasan hamuru yapımı için detaylı tariflere yemek.com ve nefisyemektarifleri.com sitelerinden de ulaşılabilir.