Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kruvasan börek yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 adet yufka 1;
- 1 şişe maden suyu 1;
- 1 paket krema 1;
- 1 su bardağı sıvıyağ 1;
- İsteğe bağlı olarak peynir 12;
- Üzeri için 1/2 su bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı su karışımı 1.
Yapılışı:
- Öncelikle sosluk malzemeyi karıştırın 1.
- Her yufkanın arasına bu karışımdan sürerek, üst üste 6 kat yapın 1.
- Yufkayı önce 4'e, sonra her birini 6'ya bölerek 24 parça elde edin 1.
- Kenarlarını kıvırmadan, rulo şeklinde sarın 1.
- Hazırladığınız börekleri yağlı su karışımına batırıp tepsiye dizin 1.
- 200 °C'de kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif bir kruvasan börek tarifi:
- Bir kabın içerisine sıvı yağ ve suyu alıp karıştırın 2.
- Yufkalardan birini tezgaha serip üzerine bu yağlı sudan fırça yardımıyla bolca sürün 2.
- Diğer yufkaları da teker teker üst üste dizip aralarına yağlı sudan sürün 2.
- Yufkayı önce 4 parçaya, daha sonra her parçayı 5 parçaya keserek toplam 20 parça elde edin 2.
- Uç kısımlarına peynir koyup sigara böreği gibi sarın 2.
- Börekleri önce suya, sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin 2.
- 200 derecede ısıttığınız fırında pişmeye bırakın 2. Nar gibi kızardığında kruvasan börekleriniz hazır olacaktır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: