Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkadan kruvasan börek yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 4 adet yufka 13;
- 1 su bardağı beyaz peynir 1;
- 1 tutam maydanoz 1;
- Sosu için 2 çay bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- Üzeri için 1 su bardağı galeta unu 1.
Hazır yufkadan kruvasan börek tarifi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sosu için su ve sıvı yağ karıştırılır 1.
- Yufkalardan biri tezgaha serilir, üzerine sos gezdirilir ve fırça ile her yerine gelecek şekilde sürülür 1.
- Üzerine ikinci yufka serilir ve tekrar sos sürülür 1.
- Bu işlem 4 yufka için aralarına sostan sürülerek üst üste dizilir 1.
- Yufkalar önce 4'e, sonra her parça 3'e bölünür ve üçgen olacak şekilde dilimlenir 1.
- Geniş kısımlarına peynir maydanoz karışımından birer kaşık konur 1.
- Kenarları kıvrılarak uca doğru sarılır 1.
- Bütün börekler hazırlandıktan sonra önce artan sosa, sonra galeta ununa bulanır 1.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: