Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kritik kontrol noktası (CCP), gıda üretiminde tehlikelerin önlenmesi, ortadan kaldırılması veya kabul edilebilir seviyeye düşürülmesi için kontrol önlemlerinin uygulanması gereken yer, aşama veya işlemdir 23.
CCP'nin belirlenmesi için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Tehlike analizi yapılır: Gıda zincirindeki biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeler tanımlanır ve potansiyel riskler değerlendirilir 13.
- CCP karar ağacı kullanılır: Bu ağaç, belirlenen tehlikenin kontrol edileceği CCP'yi bulmak için kullanılan bir mantıksal soru dizisidir 5.
- En az bir CCP belirlenir: Her bir tehlike için en az bir kontrol noktası belirlenmelidir 3.
- Süreç doğrulanır: Belirlenen CCP'lerin, gıdanın güvenli olmasını sağlamak için etkin kontrol önlemleri içerip içermediği doğrulanır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: