Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarın kremayla tatlandırılması için birkaç farklı tarif bulunmaktadır:
- Kremalı İstiridye Mantar Tarifi: Bu tarifte mantarlar ince ince doğranır ve tavada pembeleşinceye kadar kavrulur 1. Daha sonra çiğ krema, tuz, fesleğen, kekik ve karabiber eklenerek 7-8 dakika daha pişirilir 1.
- Kremalı Mantar Sote Tarifi: Geniş bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı konur, doğranmış soğanlar ve sarımsaklar eklenir ve kavrulduktan sonra mantarlar eklenir 3. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirildikten sonra 6 yemek kaşığı krema ve doğranmış maydanoz eklenir, 1-2 taşım kaynatılarak tuz ve karabiber eklenir 3.
- Kremalı Mantar Çorbası Tarifi: Tereyağında doğranmış mantarlar ve sarımsaklar pişirilir, un eklenerek kavrulduktan sonra tavuk suyu eklenir 4. Çorba kaynayınca ocaktan alınır, krema ilave edilir ve tekrar kaynatılarak üzerine dereotu serpilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: