• Buradasın

    Krema tarifi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ev yapımı krema tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 4 yemek kaşığı un 1
    • 2 adet yumurta sarısı 1
    • 1 yemek kaşığı limon suyu 1
    • 1 tutam tuz 1
    • 2 su bardağı tam yağlı süt 1
    Yapılışı:
    1. Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın 1.
    2. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın 1.
    3. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpınca kıvam alacaktır 1.
    4. Ardından buzdolabında en az 2 saat bekletin 1.
    5. Sıvı kremayı yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz 1.
    Ayrıca, pastacı kreması tarifi için de aşağıdaki malzemeler ve yapılışı kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 1 litre süt 3
    • 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un 3
    • 2 adet yumurta 3
    • 1 paket sıvı krema 3
    • 150 gram tereyağı 3
    • 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker 3
    • 2 paket vanilya 3
    Yapılışı:
    1. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın ve yumurta iyice köpürene kadar yüksek devirde çırpın 3.
    2. Sütü süzerek ekleyin ve vanilyayı da ilave edin 3.
    3. Karışımı bir tencereye alın ve karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın 3.
    4. Bu sırada unu başka bir tencerede kavurun ve üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyip iyice çırpın 3.
    5. Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın 3.
    6. Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 3.
    7. Kremayı buzdolabında saklayın 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kremalı makarna için hangi krema kullanılır?

    Kremalı makarna yapımında 200 ml'lik paket krema kullanılması önerilir. Ayrıca, İçim Şef Krema gibi özel krema çeşitleri de kullanılabilir.

    Evde krema yoksa yerine ne kullanılır?

    Evde krema olmadığında yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: 1. Süt ve tereyağı: 1 bardak krema yapmak için ¼ bardak erimiş tereyağı ve ¾ bardak sütü karıştırın. 2. Hindistan cevizi kreması: Hindistan cevizi sütünü buzdolabında soğutup, kabın altında kalan kısmı krem olarak kullanabilirsiniz. 3. Krem peynir: Tatlıların kremasını hazırlarken eşit miktarda krema ve krem peynir ekleyin. 4. Tofu: Bir bardak tofuyu püre haline getirerek krema elde edebilirsiniz. 5. Kaju kreması: 1 fincan tuzsuz kaju fıstığını suda bekletip, kabuklarını ayıklayarak çırpın ve buzdolabında bekletin.

    Krema yerine kaymak kullanılır mı?

    Evet, krema yerine kaymak kullanılabilir. Ancak, kaymak doğrudan krema olarak değil, krema yapımında bir malzeme olarak tercih edilmelidir.

    Krema yapımı için hangi malzemeler gerekli?

    Ev yapımı krema için gerekli malzemeler: 1. 3 yemek kaşığı un. 2. 4 su bardağı süt (1 lt.). 3. 5 yemek kaşığı toz şeker. 4. 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası. 5. 45 gr tereyağı. 6. 1 yumurta. 7. Yarım çay kaşığı vanilya özütü (isteğe göre). Ayrıca, sıvı krema yapımında 4 yemek kaşığı un ve 2 adet yumurta sarısı da kullanılabilir.

    Kremalı tavuk için hangi krema kullanılır?

    Kremalı tavuk tariflerinde genellikle 200 ml'lik paket krema kullanılır.

    Krema neyden elde edilir?

    Krema, süt ve süt ürünlerinden elde edilir.

    Kaymak ile hangi krema yapılır?

    Kaymak ile iki farklı krema türü yapılabilir: süt kaymağı ve krema kaymağı. 1. Süt kaymağı: Yağlı sütün pişirilmesi ve üzerinde biriken yağ tabakasının toplanmasıyla elde edilir. 2. Krema kaymağı (kuru kaymak): Süt kremasından üretilir ve endüstriyel bir üründür.