Kremalı peynirli makarna yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket ince kesme makarna; 125 gram tereyağı; 1 paket krema; 3 su bardağı kaşar peyniri; 1 çay kaşığı tuz; 1 bağ maydanoz. Yapılışı: 1. Tencereye su alınır, su kaynayınca makarna, bir çorba kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı tuz eklenip haşlanmaya bırakılır. 2. Makarna haşlanırken maydanoz yıkanır ve yemeklik doğranıp hazır edilir. 3. Haşlanan makarna süzülüp soğuk su ile şoklanıp süzülmeye bırakılır. 4. Tencereye tereyağı alınır, eriyince makarna eklenip ısınana kadar karıştırarak yağın her tarafa gelmesi sağlanır. 5. Isınan makarnaya peynir, krema, maydanoz, tuz eklenerek peynir eriyene kadar pişirilir ve altı kapatılır. 6. Kapağı beş dakika kapatılıp maydanoz iyice yumuşayana kadar sıcak servis edilir. Alternatif olarak, kremalı ve ricotta peynirli makarna da yapılabilir. Bunun için gerekli malzemeler: 1 paket kelebek makarna; 400 ml krema; 1,5 su bardağı ricotta peyniri; 4-5 dal ıspanak; 1 tatlı kaşığı köri; 1 çay kaşığı muskat rendesi; İnce kıyılmış frenk soğanı. Yapılışı: 1. Kelebek makarna haşlanıp suyu süzülür. 2. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtıp ricotta peyniri ve iri doğranmış ıspanakları eklenir. 3. Peynir eriyene kadar karıştırarak pişirilip ocaktan alınır. 4. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirilir. 5. Köri ve muskat rendesi ilave edilip tekrar ocağa alınır. 6. Bir taşım kaynadıktan sonra suyu süzülmüş makarna eklenir. 7. İnce kıyılmış frenk soğanı ile süsleyerek servis yapılır. Kremalı makarna yaparken yüksek ateşten kaçınılmalı, tavaya krema eklendikten sonra ateşin ısısı düşürülmelidir.