Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kornişonlu turşunun yumuşamasının birkaç nedeni olabilir:
- Salamuradaki tuz oranının az olması 145. Tuzu az olan turşular yumuşar, suyu bulanıklaşır ve kararır 45.
- Fermantasyon sırasında ve sonrasında hava ile fazla temas etmesi 14. Turşu kavanozlarının hava almayacak şekilde kapatılması önerilir 4.
- Hıyar çiçeklerinde bulunan pektolitik ve selülolitik enzimler 14. Bu enzimler yumuşamaya neden olur, turşudan önce çiçeklerin iyice temizlenmesi gerekir 4.
- Uzun süreli depolama 14. Turşular 30°C üzerindeki sıcaklıklarda uzun süre depolanmamalıdır 4.
Yumuşayan turşular salatalarda kullanılabilir, püre haline getirilerek sos olarak değerlendirilebilir veya yeni turşu yapımında kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: