Evet, köri soslu makarna kremasız olarak yapılabilir. Kremasız köri soslu makarna tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 1/2 paket makarna; - 500 gr tavuk göğsü; - 1 adet küçük boy soğan; - 3 yemek kaşığı zeytinyağı; - 2 su bardağı süt; - 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta; - 1,5 tatlı kaşığı köri; - 1 çay kaşığı kekik; - Tuz. Yapılışı: 1. Orta boy derin bir tencereye yarısına gelecek şekilde su döküp, kaynamaya bırakın. 2. Kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve yarım paket makarna koyun. 3. Makarnayı yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin. 4. Orta boy geniş bir tencere içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. 5. Yağın üzerine yarım kilo jülyen şeklinde doğranmış tavuk etini ekleyin. 6. Etler hafifçe suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak, pişirin. 7. Daha sonra tavuk etlerinin üzerine 1 adet küçük boy ince ince doğranmış soğan koyun. 8. Soğanlar yumuşayana kadar sürekli karıştırarak, kavurmaya devam edin. 9. Bir kase içine 2 su bardağı süt dökün ve üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta ekleyin. 10. Çırpıcı yardımı ile iyice karıştırarak nişastayı eritin. 11. Hazırladığınız nişastalı süt karışımını tavuk etlerinin üzerine dökün. 12. Ardından 1 buçuk tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı kekik ve damak tadınıza göre tuz koyun. 13. Sosu hafifçe koyulaşana kadar orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak, pişirin. 14. Son olarak haşladığınız makarnanın suyunu süzüp, körili sosun üzerine koyun. 15. Makarnayı sosu ile beraber güzelce karıştırıp, ocaktan alın.