Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konfi et pişirme yöntemi, düşük sıcaklıkta uzun süre etin kendi yağı içinde pişirilmesini içerir 13. İşte genel bir konfi et tarifi:
Malzemeler:
- Et parçaları (ördek, kaz, kuzu gibi) 34
- Tuz, karabiber, sarımsak ve taze otlar (örneğin kekik, biberiye) 4
- Zeytinyağı veya tereyağı 4
Yapılışı:
- Et parçalarını tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ve taze otlarla birlikte bir kapta marine edin 4. Etin buzdolabında en az birkaç saat dinlenmesine izin verin 4.
- Bir tencerede veya fırın kabında zeytinyağı veya tereyağını ısıtın 4.
- Et parçalarını yağın içine alın ve kısık ateşte veya düşük ısıda fırında uzun süre (genellikle 1-2 saat) pişirin 4. Etlerin etrafını saran yağda yavaş yavaş pişirilmesi gerekmektedir 4.
- Etler iyice yumuşayıp yağın içinde kendi suyuna geri çekene kadar pişirme işlemine devam edin 4.
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra konfi servise hazırdır 4.
Konfi yöntemi, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar ve uzun süre saklanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: