Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orta pişmiş et pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Eti oda sıcaklığına getirin: Buzluktan çıkardıysanız, yaklaşık yarım saat oda sıcaklığında bekletin 12.
- Fırını ısıtın: 200 dereceye kadar ısıtın 2.
- Eti tuz ve karabiberle ovun: Sıvıyağ veya tereyağı ile ısıtılmış tavaya eti yerleştirin 2.
- Her iki tarafını da kızartın: Yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kızartın 2.
- Eti fırına yerleştirin: Tavadaki eti fırına koyun ve 10-15 dakika pişirin 2. Pişirme süresi, etin türüne ve kalınlığına göre değişebilir 2.
- İç sıcaklığı kontrol edin: Orta pişmiş etin iç sıcaklığı 57-60 derece arasında olmalıdır 2.
- Dinlendirin ve servis edin: Eti fırından çıkardıktan sonra alüminyum folyo ile üzerini örtün ve 5-10 dakika dinlendirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: