Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orta pişmiş et, iç sıcaklığı 60-63°C arasında olacak şekilde pişirilir 14. Her iki yüzü yaklaşık 3-4 dakika pişirilmelidir 14.
Orta pişmiş et pişirmek için bazı öneriler:
- Tavanın iyice ısınması 1. Tavanın iyi ısınması, etin mühürlenmesini ve suyunu salmamasını sağlar 1.
- Süre ve kalınlık ilişkisi 14. 3 cm ve üzerindeki daha kalın bifteklerin birkaç dakika daha fazla pişmesi gerekebilir 1.
- El testi 3. Etin pişip pişmediğini anlamak için işaret, orta ve yüzük parmaklarıyla başparmak arasında kalan kas hissine bakılabilir 3.
- Et termometresi 14. Etin doğru pişip pişmediğini anlamanın en güvenli yolu et termometresi kullanmaktır 14.
Orta pişmiş et, hem yumuşak dokuyu hem de pişmiş bir tadı sevenler için idealdir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: