Buradasın
Kızılcık Şerbeti'nin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızılcık şerbeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Kızılcıkların durumu: Çürük veya kararmış kızılcıklar kullanılmamalıdır, aksi takdirde şerbetin rengi ve tadı kötü olabilir 1.
- Şeker miktarı: Damak tadına göre şeker miktarı artırılabilir, yaparken tadına bakılması önerilir 4.
- Baharatlar: Tarçın ve karanfil, şerbete farklı bir aroma katar, ancak istenirse kullanılmayabilir 5.
- Süzme: Şerbet soğuduktan sonra tülbentle süzülmeli, posaların da suyu sıkılmalıdır 25.
- Saklama: Konsantre hale getirilen şerbet, ağzı kapalı kavanoz veya sürahilerde buzdolabında saklanabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: