Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma kavururken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Tavayı iyice ısıtmak 34. Tavanın iyice ısınmış olması, kıymanın suyunu salmadan mühürlenmesini sağlar ve lezzetini artırır 4.
- Kıymayı çok karıştırmamak 34. Kıyma, tavaya eklendikten sonra hemen karıştırılmazsa, alt kısmı güzelce kahverengileşir ve lezzet derinleşir 4.
- Tuz ve baharatları zamanında eklemek 14. Tuz ve baharatlar, kıyma suyunu çektikten sonra eklenirse daha dengeli bir lezzet elde edilir 4.
- Yağ oranını doğru seçmek 3. Kıymanın yağ oranı, yapılacak yemeğe göre belirlenmelidir 3.
- Baharat kullanımı 13. Kavrulan kıymaya kimyon eklemek, et kokusunu bastırır ve hazmı kolaylaştırır 1. Ayrıca, damak tadına göre kırmızı pul biber veya kekik gibi baharatlar da eklenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: