Buradasın
Kıymalı taze bakla yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı taze bakla yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr taze bakla 2;
- 100 gr kıyma 2;
- 1 adet orta boy soğan 2;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2;
- 2 su bardağı sıcak su 2;
- Tuz 2.
Yapılışı:
- Taze baklaların uç kısımları kesilip güzelce yıkanır ve büyüklüklerine göre 3-4 parçaya kesilir 2.
- Derin bir kap içine 1 litre su konur, içine 1 tatlı kaşığı un ve yarım limon suyu eklenip karıştırılır 2.
- Hazırlanan suyun içine doğranan taze baklalar konur ve 15 dakika bekletilir 2.
- Geniş bir tencereye 6 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve ısıtılır 2.
- Yağın üzerine ince ince doğranmış soğan konur ve 2 dakika kavrulduktan sonra 100 gr kıyma eklenir 2.
- Kıyma da kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir ve salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur 2.
- Baklaların bekletildiği su süzülüp tencereye konur 2.
- 1 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirilir ve taze baklalar 2 dakika daha kavrulur 2.
- Damak tadına göre tuz ve 2 su bardağı sıcak su eklenip güzelce karıştırılır 2.
- Yemek kaynamaya bırakılır, kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir 2.
Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilip yoğurtla servis yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: