Buradasın
Kıymalı taze bakla yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı taze bakla yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg bakla 1
- 250 gram kıyma 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 2 diş sarımsak 1
- 2 adet soğan 1
- Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon 1
- 1 yemek kaşığı salça 1
- 1 su bardağı ev yapımı domates sosu 1
- Yarım su bardağı iç bakla 1
- Yarım demet dereotu 1
- 3 çay kaşığı tuz 1
Hazırlanış:
- Geniş bir tavada kıymayı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun 1. Üzerine doğranmış sarımsak, 1 adet soğan, tuz, karabiber, kimyon, salça ve domates sosunu ekleyin 1.
- Kısık ısıda 10 dakika pişirin 1.
- Baklayı ayıklayıp, unlu suda bekletin 1. Yayvan bir tencerede kalan zeytinyağı ile 1 adet yemeklik doğranmış soğanı soteleyin 1.
- Suyu süzdürülmüş bakla, iç bakla ve tuzu katın 1. Üzerine dereotunun yarısını ekleyin ve kısık ısıda pişirin 1.
- Servis tabağının altına kıymalı harcı yayın 1. Üzerine baklayı yerleştirin 1. Kalan dereotunu kıyıp üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: