Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede en güzel bakla yemeği için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 gr taze bakla 3;
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 adet orta boy soğan 3;
- 2 diş taze sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı un 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 3;
- 2-3 su bardağı su (baklaların seviyesinde ekleyin) 3;
- Yarım demet dereotu 3.
Hazırlanışı:
- Baklaları yıkayın, başlarını bıçak yardımıyla kesin 3. Varsa kılçıklarını çıkartın ve 2 parçaya bölerek ufaltın 3.
- Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın 3.
- Tencereye zeytinyağını, soğanı, sarımsağı alın ve orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun 3.
- 1 yemek kaşığı unu ekleyip hafifçe bir kavurun, baklaları, tuzu ve şekeri ekleyin 3.
- Suyunu da baklalara ekleyerek karıştırın 3.
- Düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakın, düdük öttükten sonra altını kısıp 20 dakika kadar pişirin 3.
- Pişen baklanın altını kapatın, bir süre bekleyin ve basıncını çıkardıktan sonra kapağını açıp kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın 3.
İstenirse ılıkken sarımsaklı yoğurt ile servis yapılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: