Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede en güzel bakla yemeğini yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gr taze bakla 1
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 adet orta boy soğan 1
- 2 diş taze sarımsak 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 2-3 su bardağı su (baklaların seviyesinde ekleyin) 1
- Yarım demet dereotu 1
Yapılışı:
- Baklaları yıkayın, başlarını bıçak yardımıyla kesin ve kılçıklarını çıkartarak 2 parçaya bölerek ufaltın 1.
- Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın 1.
- Tencereye zeytinyağını, soğanı, sarımsağı alın ve orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun 1.
- 1 yemek kaşığı unu ekleyip hafifçe kavurun, baklaları, tuzu ve şekeri ekleyin 1.
- Suyunu da baklalara ekleyerek karıştırın 1.
- Düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakın, düdük öttükten sonra altını kısıp 20 dakika kadar pişirin 1.
- Pişen baklanın altını kapatın, bir süre bekleyin ve basıncını çıkardıktan sonra kapağını açıp kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın 1.
- İsterseniz ılıkken sarımsaklı yoğurt ile servis yapın, isterseniz 1 gece dinlendirip soğuk servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: