• Buradasın

    En güzel bakla yemeği nasıl yapılır düdüklü?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Düdüklü tencerede en güzel bakla yemeğini yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 500 gr taze bakla 1
    • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1
    • 1 adet orta boy soğan 1
    • 2 diş taze sarımsak 1
    • 1 yemek kaşığı un 1
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
    • 2-3 su bardağı su (baklaların seviyesinde ekleyin) 1
    • Yarım demet dereotu 1
    Yapılışı:
    1. Baklaları yıkayın, başlarını bıçak yardımıyla kesin ve kılçıklarını çıkartarak 2 parçaya bölerek ufaltın 1.
    2. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın 1.
    3. Tencereye zeytinyağını, soğanı, sarımsağı alın ve orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun 1.
    4. 1 yemek kaşığı unu ekleyip hafifçe kavurun, baklaları, tuzu ve şekeri ekleyin 1.
    5. Suyunu da baklalara ekleyerek karıştırın 1.
    6. Düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakın, düdük öttükten sonra altını kısıp 20 dakika kadar pişirin 1.
    7. Pişen baklanın altını kapatın, bir süre bekleyin ve basıncını çıkardıktan sonra kapağını açıp kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın 1.
    8. İsterseniz ılıkken sarımsaklı yoğurt ile servis yapın, isterseniz 1 gece dinlendirip soğuk servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Nohutlu taze bakla yemeği nasıl pişirilir?

    Nohutlu taze bakla yemeği pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg bakla - 300 gram kuşbaşı kuzu eti - 1 su bardağı haşlanmış nohut - 8 su bardağı sıcak su - 3 demet taze sarımsak - 2 su bardağı süzme yoğurt, 2 adet yumurta - 1 çorba kaşığı un, 125 gram tereyağı - 1 çay kaşığı safran, tuz Hazırlanışı: 1. Eti tencereye alın ve suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. 2. Tencereye nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. 3. Bakla ve sarımsakları temizleyip 3 cm uzunluğunda doğrayın. 4. Baklayı ayrı bir tencerede 20 dakika haşlayıp süzün ve tencereye etin üzerine ekleyin. 5. Karıştırmadan 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. 6. Yoğurt, yumurta ve unu bir tencereye alın ve çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 7. Kaynamaya başladığında etli baklayı yoğurtlu karışımın üzerine ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. 8. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, safranı ekleyip iyice kızdırın. 9. Yemeğin üzerine gezdirerek sıcak servis yapın. Alternatif bir tarif için Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın nohutlu taze bakla tarifine de bakabilirsiniz.

    Kıymalı taze bakla yemeği nasıl yapılır?

    Kıymalı taze bakla yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg bakla - 250 gram kıyma - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 diş sarımsak - 2 adet soğan - Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon - 1 yemek kaşığı salça - 1 su bardağı ev yapımı domates sosu - Yarım su bardağı iç bakla - Yarım demet dereotu - 3 çay kaşığı tuz Hazırlanış: 1. Geniş bir tavada kıymayı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 2. Kısık ısıda 10 dakika pişirin. 3. Baklayı ayıklayıp, unlu suda bekletin. 4. Suyu süzdürülmüş bakla, iç bakla ve tuzu katın. 5. Servis tabağının altına kıymalı harcı yayın.

    Düdüklü tencerede bakla kaç dakikada pişer?

    Düdüklü tencerede taze bakla, en düşük ısı ayarında yaklaşık 25-30 dakika arasında pişer.

    Bakla yemeğinin içine ne konur?

    Bakla yemeğinin içine konan malzemeler genellikle şu şekildedir: Ana Malzeme: Taze veya iç bakla. Sos ve Yağ: Zeytinyağı, limon suyu ve un. Sebzeler: Havuç, soğan, sarımsak. Baharatlar: Tuz, şeker, pul biber, karabiber. Servis Önerisi: Dereotu ve yoğurt. Ayrıca, bazı tariflerde domates salçası da kullanılabilir.

    Bakla yemeği ve çorbası aynı mı?

    Bakla yemeği ve çorbası farklı yemeklerdir. Bakla yemeği, genellikle taze veya kuru bakla, soğan, zeytinyağı, sarımsak, salça ve domates gibi malzemelerle yapılan bir ana yemektir. Bakla çorbası ise, bakla, soğan, kıyma, domates, yoğurt, un ve yumurta gibi malzemelerle hazırlanan bir çorbadır.

    Taze bakladan hangi yemekler yapılır?

    Taze bakladan çeşitli yemekler yapılabilir, işte bazıları: 1. Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla: Taze bakla, enginar, limon ve zeytinyağı ile hazırlanan bir yemektir. 2. Bakla Çorbası: Margarin, kuru soğan ve taze bakla ile yapılan bir çorbadır. 3. Bakla Kızartması: Taze bakla, mısır unu ve yumurta ile kızartılarak yapılan bir tariftir. 4. Baklalı Bulgur Pilavı: Taze bakla, tereyağ ve pilavlık bulgur ile hazırlanan bir pilav çeşididir. 5. Dereotlu Nefis Bakla: Taze bakla, soğan, dereotu ve salça ile yapılan bir yemektir. 6. Fava: Taze bakla, sızma zeytinyağı, soğan ve kimyon ile hazırlanan bir mezedir.

    Bakla yemeğine düdüklüde hangi ayarda pişirilir?

    Düdüklü tencerede bakla yemeği en düşük ısı ayarında 25 ila 30 dakika arasında pişirilir.