Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı pidenin üzerine yumurta koymak için, pide pişmeye yakın, yani son 3-4 dakikada, pidenin ortasına birer adet yumurta kırılır ve tekrar fırına verilir 25.
Malzemeler:
- 500 gram orta yağlı kıyma 2;
- 2 adet kuru soğan 2;
- 6 adet yumurta 2;
- Tuz, karabiber 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2.
Hazırlanışı:
- Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın 2.
- Sıvı yağla soğanları kavurun, kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin 2.
- Karabiberi ve tuzu ekleyip iyice karıştırın, ocaktan alın ve bir kenarda bekletin 2.
- Fırını 200-200°C'de önceden ısıtın 5.
- Mayalanan hamurdan bezeler koparıp unlu zeminde ince uzun oval şekilde açın 5.
- İç harcı hamurun ortasına yayın, kenarlarını hafif içe kıvırarak pide şekli verin 5.
- Kenarlarına sıvı yağ sürün 5.
- Pidelerin üzerine, kenarlara taşırmadan sadece kıymalı karışımların üzerine yumurtayı sürün ve fırına verin 35.
- Yaklaşık 15-20 dakika, altı ve kenarları kızarana kadar pişirin 5.
Kıymalı pidenin üzerine yumurta koyma işlemi, farklı tariflerde değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: