Buradasın
En güzel kıymalı pidenin hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kıymalı pidenin hamuru için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 1 yemek kaşığı kuru maya 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 3 su bardağı un 1.
Hamurun yapılışı:
- Kuru maya ve toz şekeri bir kaba alıp üstüne ılık suyu ekleyin, karıştırın ve 10 dakika bekletin 1.
- Sıvı yağı ekleyip bir çırpma teli ile çırpın 1.
- 2 su bardağı unu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın 1.
- Kalan 1 su bardağı unu kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun 1.
- Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 45 dakika mayalanmaya bırakın 1.
Hamur mayalanırken iç harcı hazırlanabilir 1.
Evde kıymalı pide tarifi için aşağıdaki kaynaklara da başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: