Buradasın
Kiymali pideye mantar konur mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı mantarlı pide tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
- Hamur için: 4 su bardağı un, 1 paket yaş maya, 1 yumurta, 1 kahve fincanı erimiş tereyağı, tuz 2.
- İç harcı için: 4 soğan, 250 gr kıyma, 250 gr mantar, 1 sivribiber, 1 kırmızı biber, tuz, karabiber, sıvıyağ 2.
Hazırlanışı: Unun ortasına havuz açılıp içine ılık süt, maya, tereyağı, yumurta ve tuz konularak yumuşak bir hamur elde edilir 2. Diğer tarafta soğanlar sıra ile kıyma, biberler ve mantar ile kavrularak iç harç hazırlanır ve en son tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır 2. Hamuru 6-8 parçaya bölüp her parçayı kayık şeklinde açarak iç harcı yayılır ve kenarları üzerine doğru kıvrılır 2. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180-200 derecede pişirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: