• Buradasın

    Mantarlı pideye hangi baharatlar konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mantarlı pideye genellikle kırmızı pul biber, tuz ve karabiber eklenir 23.
    Ayrıca, bazı tariflerde sivri biber de kullanılarak biberle birlikte zeytinyağında sotelenir ve baharatlarla tatlandırılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavuklu mantarlı pide içine ne konur?

    Tavuklu mantarlı pide içine şu malzemeler konur: Tavuk göğsü. Mantar. Biber. Soğan. Domates. Baharatlar. Sıvı yağ. Maydanoz. Ayrıca, pide hamurunun içine yerleştirilmeden önce bu malzemeler tavada pişirilerek tatlandırılır.

    Kıymalı kaşarlı mantarlı pide nasıl yapılır?

    Kıymalı, kaşarlı ve mantarlı pide yapmak için gerekli malzemeler: Pide hamuru için: 2 su bardağı un; yarım su bardağı ılık süt; yarım paket yaş maya (21 gram); bir çay kaşığı toz şeker; bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı; bir yemek kaşığı ayçiçek yağı; yarım çay kaşığı tuz. İç harcı için: 300 gram mantar; 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri; çeyrek çay kaşığı tuz; çeyrek çay kaşığı karabiber. Üzeri için: bir adet yumurta sarısı; bir yemek kaşığı zeytinyağı. Yapılışı: 1. Pide hamurunu hazırlamak için: Oda sıcaklığında yumuşak bir kıvam alan yaş mayayı, toz şeker ve ılık sütle karıştırdıktan sonra 5 dakika bekletin. Aktif hale gelen maya karışımına eritilmiş tereyağı ve ayçiçek yağını ilave edin. Elenmiş un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp maya karışımına azar azar ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak yoğurmaya ve mayayı aktif hale getirmeye devam edin. Özleşen hamuru üzerini kapattıktan sonra oda sıcaklığında, 30 dakika bekletin. 2. Mantarlı iç harcı hazırlamak için: Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. 3. Pideleri şekillendirmek için: Mayalanan pide hamurunu dört eşit parçaya bölün. Her bir hamur bezesini unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın. Yaklaşık 20 cm uzunluğunda açtığınız hamur parçalarının orta kısmına dört eşit parçaya böldüğünüz mantarlı iç harcı yayın. İki tarafta kalan hamur parçalarının kenar kısımlarını üzerlerine kapatarak kalınlaştırın. Sabitlenmesi için elinizle hafif bir şekilde bastırın. 4. Piş

    Mantar en güzel hangi baharatla pişer?

    Mantarın en güzel hangi baharatla piştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, mantarla uyumlu bazı baharatlar şunlardır: Tuz ve karabiber. Kimyon, kekik ve biberiye. Sarımsak tozu, zerdeçal ve köri. Sumak, fesleğen ve tatlı toz biber. Baharat seçimi, kişisel damak zevkine göre değişiklik gösterebilir.