Buradasın
Kıymalı kaşarlı mantarlı pide nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı, kaşarlı ve mantarlı pide yapmak için gerekli malzemeler:
- Pide hamuru için:
- İç harcı için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Pide hamurunu hazırlamak için:
- Oda sıcaklığında yumuşak bir kıvam alan yaş mayayı, toz şeker ve ılık sütle karıştırdıktan sonra 5 dakika bekletin 2.
- Aktif hale gelen maya karışımına eritilmiş tereyağı ve ayçiçek yağını ilave edin 2.
- Elenmiş un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp maya karışımına azar azar ekleyin 2.
- Hamuru yoğurmaya başlayın 2.
- Kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak yoğurmaya ve mayayı aktif hale getirmeye devam edin 2.
- Özleşen hamuru üzerini kapattıktan sonra oda sıcaklığında, 30 dakika bekletin 2.
- Mantarlı iç harcı hazırlamak için:
- Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince doğrayın 2.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın 2.
- Pideleri şekillendirmek için:
- Mayalanan pide hamurunu dört eşit parçaya bölün 2.
- Her bir hamur bezesini unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın 2.
- Yaklaşık 20 cm uzunluğunda açtığınız hamur parçalarının orta kısmına dört eşit parçaya böldüğünüz mantarlı iç harcı yayın 2.
- İki tarafta kalan hamur parçalarının kenar kısımlarını üzerlerine kapatarak kalınlaştırın 2.
- Sabitlenmesi için elinizle hafif bir şekilde bastırın 2.
- **Piş
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: