Buradasın
Kıymalı kaşarlı mantarlı pide nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı, kaşarlı ve mantarlı pide yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 4 su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt, 40 gr yaş maya, 1 yumurta, 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, tuz 13.
- İç harcı için: 400 gr mantar, 1 sivri biber, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, kırmızı pul biber, tuz, karabiber, 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1.
- Kenarlar için: 1 yumurta sarısı 1.
Yapılışı:
- Biberi doğrayın 13. Mantarları ufak doğrayın ve biberlerle birlikte zeytinyağında soteleyin 13. Pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın 1.
- Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin 13.
- Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile uzun açın 13. Mantarlı karışımdan içine paylaştırıp kenarlarını kapatarak pide şekli verin 13.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin 1. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin 13.
- Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: