Buradasın
Kıyma ve kaşar pidede nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma ve kaşar ile pide pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- Hamur için:
- İç harcı için:
Yapılışı:
- Ilık suda maya ve şekeri karıştırıp 15 dk. mayanın aktifleşmesini bekleyin 1.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurunuzu sofra bezine sarıp 40. dk kadar kabarmasını bekleyin 1.
- Bu arada iç harcınızı hazırlayın 1.
- Tüm sebzeleri minik minik doğrayın 1.
- Kıyma, salçalar ve baharatları ekleyip elinizle güzelce yoğurun 1.
- Taze kaşarı rendeleyin 1.
- Kabaran hamurunuzu tezgaha alıp mandalina büyüklüğünde 8 adet beze yapın 1.
- Tezgaha un serpin ve merdane yardımıyla ilk bezenizi uzunlamasına açın 1.
- İç harcınızı kaşıkla güzelce yayıp kenarlarını pide şeklinde kapatın 1.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip üzerine taze kaşar serpin 1.
- Tüm bezelerinizi bu şekilde hazırlayıp 230 derece ısıttığınız fırının orta rafında pişirin 1.
- Pideleri fırından çıkarınca kenarlarına tereyağı sürün 1.
Not: Tarifte “aldığı kadar un” ifadesi kullanılıyor, hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olmalıdır 1.
Farklı tarifler için yemek.com ve lezzet.com.tr gibi siteler ziyaret edilebilir [2
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: