Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgurla yapılan bazı köfteler şunlardır:
- Sarımsaklı Bulgur Köftesi: Bulgur, ılık su, salça ve yumurta ile karıştırılıp, salça ve sarımsaklı sosla birleştirilir 1.
- Konya Usulü Etli Topalak: Bulgur ve kıyma ile hazırlanan, nohut, et suyu ve salça eklenen sulu köfte çeşidi 1.
- Fellah Köfte: İnce bulgur, irmik, un ve yumurta ile hazırlanan, haşlanıp salçalı sosa bulanan köfte 1.
- Mirik Köfte: Sivas mutfağına özgü, ince bulgur ve yumurta ile yapılan, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilen köfte 1.
- Harput Köftesi: İnce bulgur, dana kıyma, kırmızı biber ve reyhan ile hazırlanan, maydanozla sunulan köfte 1.
- Çortu Köftesi: Muş mutfağında tüketilen, esmer bulgur, un ve lahana turşusu karışımından oluşan köfte 1.
- İçli Köfte: Bulgur ve kıyma karışımının dış kısmını oluşturduğu, iç kısmına ceviz, soğan ve baharatların eklendiği köfte 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: