Elazığ içli köftesi yapmak için gerekli malzemeler: Dışı için: 1 kg tam yağsız, iki kere çekilmiş kıyma; yarım kilodan fazla bulgur; 1 çay bardağı irmik; 1 yumurta; buzlu soğuk su; tuz. İçi için: yarım kilo yağlı kıyma; 2 kilo soğan; 1 paket margarin; 300 gram tereyağı; 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz; yarım demet maydanoz; tuz, pul biber, karabiber; 3 yemek kaşığı karışık salça. Yapılışı: 1. İç harcın hazırlanması: - 2 kilo soğanı çok küçük doğrayıp tereyağı ve margarinle kavurun. - Kıymayı ekleyip kavurun, salçayı ve baharatları ekleyin, en son maydanozu ve cevizi ilave edin. - Tencerenin altını kapatıp soğumaya bırakın. 2. Dış harcın hazırlanması: - Kıyma, yumurta, irmik ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. - Bulgurunu ekleyin ve buzlu sudan ilave ederek macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 3. Köftelerin şekillendirilmesi: - Elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, parmağınızla tam ortasına bastırarak avucunuzun orta yerine basa basa döndürün. - İncelttiğiniz bulgura buzluktan çıkardığınız iç malzemesini koyup hava girmeyecek şekilde kapatın. 4. Pişirme: - 1 çay bardağı zeytinyağı ve 3 çorba kaşığı karışık salçayı kavurun, bol su ilave edip kaynatın. - Kaynayan suya köfteleri atıp dikkatli bir şekilde pişirin. Not: İç harcın bir gece buzlukta dondurulması önerilir.