Buradasın
Kişniş baharat olarak nerelerde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kişniş baharat olarak şu alanlarda kullanılır:
- Soslar ve çorbalar: Asya, Doğu ve Orta Doğu mutfaklarında çorbalara taze yapraklar veya toz kişniş eklenir 13.
- Et ve tavuk yemekleri: Et, tavuk ve balık yemeklerinde marinasyon sırasında kişniş tohumları kullanılır 14.
- Tatlılar: Hint tatlılarında öğütülmüş kişniş tohumları kullanılır 4.
- Hamur işleri: Kek, bisküvi ve kurabiye gibi hamur işlerine öğütülmüş kişniş eklenir 14.
- Turşular: Özellikle salatalık turşularında ve hardal bazlı soslarda kişniş tohumları tercih edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: