Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kişnişin en faydalı hali hem taze yaprakları hem de kurutulmuş tohumları kullanılarak çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Yapraklar: Salatalarda, çorbalarda ve soslarda taze veya kurutulmuş olarak kullanılabilir 12. Ayrıca garnitür olarak yemeklerin üzerine serpilerek de tüketilebilir 1.
- Tohumlar: Baharat olarak çorbalar, pilavlar, et yemekleri ve mezelere eklenebilir 12. Toz haline getirilmiş kişniş, köri gibi baharat karışımlarının bir parçası olarak da kullanılabilir 1.
- Çay: Kişniş tohumu çayı, stres azaltıcı ve rahatlatıcı etkileri ile bilinir 13. Uyku problemleri ve mide rahatsızlıkları için doğal bir çözüm olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: