• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Kavurarak kısırın farkı nedir?

    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #TürkMutfağı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kavurarak kısırın farkı, salçanın kavrularak eklenmesidir 12. Bu yöntem, kısırın daha koyu renkte ve daha ekşi bir tada sahip olmasını sağlar 23.
    Ayrıca, kavurarak yapılan kısır, daha aromatik bir yapıya sahip olur ve çiğden yemek istemeyenler için de tercih edilebilir bir seçenektir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. yemek.com
        1
      2. lezzet.com.tr
        2
      3. mynet.com
        3
      4. muhsincaneli.wordpress.com
        4
      5. mutfaak.blogspot.com
        5
    • Çiğden kısırın avantajları nelerdir?

    • Kışın kısır yapmanın püf noktaları nelerdir?

    • Kısırın farklı çeşitleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kısır yaparken kavurma yerine ne kullanılır?

    Kısır yaparken kavurma yerine çiğ soğan kullanılabilir. Ayrıca, bazı tariflerde kısırın salçası doğrudan yağ ile kavrulmadan ilave edilir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Kısırın püf noktası nedir?

    Kısırın püf noktaları şunlardır: 1. Bulgurun Şişmesi: Bulguru sıcak suda bekleterek şişmesini sağlamak için kapaklı bir kap kullanmak önemlidir. 2. Su Sıcaklığı ve Miktarı: Suyun çok kaynar veya soğuk olmaması, ideal olarak kaynama noktasına ulaşmamış sıcak su kullanılması gerekir. 3. Baharatların Eklenmesi: Baharatları bulgur şişmeden önce değil, bulgurla birlikte eklemek lezzeti artırır. 4. Taze Malzemeler: Yeşilliklerin ve diğer malzemelerin taze olması kısırın tadını iyileştirir. 5. Nar Ekşisi ve Limon: Kısırın ekşiliğini ve ferahlığını sağlamak için nar ekşisi ve limon kullanmak önemlidir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Baharatlar
    • #Malzemeler
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Kısıra neden kavurarak yapılır?

    Kısıra kavurarak yapılmasının nedeni, bulgurun lezzetini artırmak ve kısırın daha tok bir kıvam almasını sağlamaktır. Kavurma işlemi sırasında biber salçası ile birlikte yağda çevrilen bulgur, diğer malzemelerle karıştırılmadan önce yumuşar ve kısırın içindeki diğer malzemelerle daha iyi bütünleşir.
    • #YemekTarifleri
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak

    Kısır malzemeleri nelerdir?

    Kısır malzemeleri şunlardır: 4 su bardağı köftelik bulgur; 2-3 adet küçük boy kuru soğan; 2-2,5 yemek kaşığı biber salçası; 2 adet orta büyüklükte domates; 2 adet küçük boy salatalık; 6-7 sap taze soğan; 7-8 yaprak marul; 1 demet taze nane; 1 demet maydanoz; 2 adet yeşil biber; 1 çay bardağı zeytinyağı; 3 adet limon suyu (isteğe göre artırılabilir); Tuz, karabiber, kırmızı pul biber. Ayrıca, kısır yapımında nar ekşisi ve kimyon gibi ek malzemeler de kullanılabilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Malzemeler
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"dqr90":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkavurarak-kisirin-farki-nedir-3250230352%3Flr%3D213%26ncrnd%3D24905","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3601961511753959448","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753959478358789-12045450143206193158-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-98-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqr9w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"dqr91":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqr9w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"dqr92":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Kavurarak kısırın farkı**, salçanın kavrularak eklenmesidir [```1```](https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisirin-salcasi-kavrulur-mu). Bu yöntem, kısırın daha koyu renkte ve daha ekşi bir tada sahip olmasını sağlar [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisirin-salcasi-kavrulur-mu)[```3```](https://www.mynet.com/herkes-merak-ediyor-kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konur-1212617-myyemek).\n\nAyrıca, kavurarak yapılan kısır, daha aromatik bir yapıya sahip olur ve çiğden yemek istemeyenler için de tercih edilebilir bir seçenektir [```1```](https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/","title":"Kısırın Salçası Kavrularak mı Konmalı... - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/"},{"sourceId":2,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisirin-salcasi-kavrulur-mu","title":"Akıllarda Tek Bir Soru: Kısırın Salçası Kavrulur Mu?","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisirin-salcasi-kavrulur-mu"},{"sourceId":3,"url":"https://www.mynet.com/herkes-merak-ediyor-kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konur-1212617-myyemek","title":"Herkes Merak Ediyor: Kısırın Salçası Kavrularak mı Konur?","shownUrl":"https://www.mynet.com/herkes-merak-ediyor-kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konur-1212617-myyemek"},{"sourceId":4,"url":"https://muhsincaneli.wordpress.com/2013/09/11/kavurma-yontemi-ile-daha-lezeetli-kisir-tarifi/","title":"Kavurma Yöntemi ile Daha Lezeetli Kısır Tarifi","shownUrl":"https://muhsincaneli.wordpress.com/2013/09/11/kavurma-yontemi-ile-daha-lezeetli-kisir-tarifi/"},{"sourceId":5,"url":"https://mutfaak.blogspot.com/2014/01/kavurarak-kisir-nasil-yapilir.html","title":"Zeyno 'Nun Mutfak Aşkı: Kavurarak Kısır Nasıl Yapılır","shownUrl":"https://mutfaak.blogspot.com/2014/01/kavurarak-kisir-nasil-yapilir.html"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kavurarak kısırın farkı nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Çiğden kısırın avantajları nelerdir?","url":"/search?text=%C3%87i%C4%9Fden+k%C4%B1s%C4%B1r%C4%B1n+faydalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kışın kısır yapmanın püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=K%C4%B1%C5%9F%C4%B1n+k%C4%B1s%C4%B1r+yapman%C4%B1n+p%C3%BCf+noktalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kısırın farklı çeşitleri nelerdir?","url":"/search?text=K%C4%B1s%C4%B1r+%C3%A7e%C5%9Fitleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kavurarak+k%C4%B1s%C4%B1r%C4%B1n+fark%C4%B1+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"3601961511753959448","reqid":"1753959478358789-12045450143206193158-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-98-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753959478358789-12045450143206193158-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-98-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqr9w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"dqr93":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.akdenizgercek.com.tr/10-dakika-kisir-yapmanin-puf-noktalari-neler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisir-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.durupazar.com/blog/icerik/kisir-salatasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek-tarifleri/salatalar-ve-mezeler/kisir-tarifi-en-guzel-kolay-ve-tam-olculu-kisir-tarifi-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kisir-yaparken-kavurma-yerine-ne-kullanilir-3828818900","header":"Kısır yaparken kavurma yerine ne kullanılır?","teaser":"Kısır yaparken kavurma yerine çiğ soğan kullanılabilir. Ayrıca, bazı tariflerde kısırın salçası doğrudan yağ ile kavrulmadan ilave edilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/kusursuz-bir-kisirin-5-puf-noktasi-blog-3688499?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yemek/kisiri-bir-de-boyle-deneyin-bagimlisi-olacaksiniz-ege-usulu-kisirin-puf-noktasi-992117?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/kisir-yapmanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/kisir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/kisir-nasil-yapilir-en-pratik-ve-lezzetli-tarifler-burada-58376?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kisirin-puf-noktasi-nedir-201170405","header":"Kısırın püf noktası nedir?","teaser":"Kısırın püf noktaları şunlardır: 1. Bulgurun Şişmesi: Bulguru sıcak suda bekleterek şişmesini sağlamak için kapaklı bir kap kullanmak önemlidir. 2. Su Sıcaklığı ve Miktarı: Suyun çok kaynar veya soğuk olmaması, ideal olarak kaynama noktasına ulaşmamış sıcak su kullanılması gerekir. 3. Baharatların Eklenmesi: Baharatları bulgur şişmeden önce değil, bulgurla birlikte eklemek lezzeti artırır. 4. Taze Malzemeler: Yeşilliklerin ve diğer malzemelerin taze olması kısırın tadını iyileştirir. 5. Nar Ekşisi ve Limon: Kısırın ekşiliğini ve ferahlığını sağlamak için nar ekşisi ve limon kullanmak önemlidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"#Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kocaelihaberdar.com.tr/yasam/kisir-tarifi/21382087?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yazarcizer.net/13665/kavurma-yontemi-ile-daha-lezzetli-kisir-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hataydanal.com/blog/kisir-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sogan.gen.tr/sogani-kavurarak-kisir-nasil-yapilir-tarifi-nedir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkdiliveedebiyati.com/kavurarak-kisir-tarifi-nefis-yemek-tarifleri/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kisira-neden-kavurarak-yapilir-4108880219","header":"Kısıra neden kavurarak yapılır?","teaser":"Kısıra kavurarak yapılmasının nedeni, bulgurun lezzetini artırmak ve kısırın daha tok bir kıvam almasını sağlamaktır. Kavurma işlemi sırasında biber salçası ile birlikte yağda çevrilen bulgur, diğer malzemelerle karıştırılmadan önce yumuşar ve kısırın içindeki diğer malzemelerle daha iyi bütünleşir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kisir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/kisir-tarifi-kisir-nasil-yapilir-2239290?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1s%C4%B1r_%28yemek%29?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/2-kisilik-kisir-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/kisir-tarifi-elif/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kisir-malzemeleri-nelerdir-218833679","header":"Kısır malzemeleri nelerdir?","teaser":"Kısır malzemeleri şunlardır: 4 su bardağı köftelik bulgur; 2-3 adet küçük boy kuru soğan; 2-2,5 yemek kaşığı biber salçası; 2 adet orta büyüklükte domates; 2 adet küçük boy salatalık; 6-7 sap taze soğan; 7-8 yaprak marul; 1 demet taze nane; 1 demet maydanoz; 2 adet yeşil biber; 1 çay bardağı zeytinyağı; 3 adet limon suyu (isteğe göre artırılabilir); Tuz, karabiber, kırmızı pul biber. Ayrıca, kısır yapımında nar ekşisi ve kimyon gibi ek malzemeler de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqr9w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"dqr94":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqr9w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"dqr95":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqr9w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}