• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Kavurarak kısırın farkı nedir?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • TürkMutfağı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kavurarak yapılan kısır ile kavrulmadan yapılan kısır arasındaki temel fark, lezzet ve dokusal özelliklerdir 1.
    • Lezzet: Kavurarak yapılan kısır, salçanın soğanla birlikte kavrulup çiğ tadının alınması sayesinde daha derin bir lezzet sunar 15.
    • Doku: Kavrulmuş salça, kısıra daha aromatik bir yapı kazandırır 1.
    Bu yöntemler, kişisel damak zevkine göre tercih edilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. yemek.com
        1
      2. lezzet.com.tr
        2
      3. mynet.com
        3
      4. muhsincaneli.wordpress.com
        4
      5. mutfaak.blogspot.com
        5
    • Çiğden kısırın avantajları nelerdir?

    • Kışın kısır yapmanın püf noktaları nelerdir?

    • Kısırın farklı çeşitleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Kısıra neden kavurarak yapılır?

    Kısıra kavurarak yapılmasının nedeni, bulgurun lezzetini artırmak ve kısırın daha tok bir kıvam almasını sağlamaktır. Kavurma işlemi sırasında biber salçası ile birlikte yağda çevrilen bulgur, diğer malzemelerle karıştırılmadan önce yumuşar ve kısırın içindeki diğer malzemelerle daha iyi bütünleşir.
    • YemekTarifleri
    • TürkMutfağı
    5 kaynak
    A vibrant Turkish kitchen countertop scattered with fresh ingredients for *kısır*—bulgur, diced tomatoes, cucumbers, green onions, parsley, mint, and lemons—next to a wooden bowl filled with the colorful salad, evoking warmth and tradition.

    Kısır malzemeleri nelerdir?

    Kısır malzemeleri: 2 su bardağı ince bulgur; 1,5 su bardağı sıcak su; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber; 2 adet limon suyu; yarım çay bardağı nar ekşisi; 6 dal taze soğan; yarım demet maydanoz. İsteğe bağlı malzemeler: 1 adet kuru soğan; 3-4 dal taze nane; marul; kimyon. Malzemeler, kişinin damak tadına ve evde olan malzemelere göre çeşitlilik gösterebilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • TürkMutfağı
    5 kaynak

    Kısırın püf noktası nedir?

    Kısır yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Bulgur seçimi: İnce bulgur kullanmak gerekir. Su miktarı: 1 su bardağı ince bulgur için 3/4 su bardağı sıcak su eklenmelidir. Soğan kullanımı: İlk aşamada salça ve ince kıyılmış soğan eklenmeli, el ile güzelce yoğrulmalıdır. Yeşillikler: Nane, maydanoz, reyhan gibi yeşillikler eklenmeli, çok yoğurmadan hafif karıştırılmalıdır. Sos: Zeytinyağı, limon suyu veya nar ekşisi, toz kırmızı biber, sumak ve tuz ile hazırlanan sos, servis etmeden hemen önce eklenmelidir. Domates kullanımı: Domates kullanılacaksa, çekirdekleri çıkarılmalıdır. Yemeğin lezzeti: Kullanılan malzemelerin taze olması, kısırın lezzetini artırır.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Baharatlar
    • Malzemeler
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    Kısır yaparken kavurma yerine ne kullanılır?

    Kısır yaparken kavurma yerine çiğ soğan kullanılabilir. Ayrıca, bazı tariflerde kısırın salçası doğrudan yağ ile kavrulmadan ilave edilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"5ilx0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkavurarak-kisirin-farki-nedir-3250230352%3Flr%3D213%26ncrnd%3D24888","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6193134491757272531","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757272555230436-2824147985155207831-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-69-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ilxw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"5ilx1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ilxw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"5ilx2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Kavurarak yapılan kısır ile kavrulmadan yapılan kısır arasındaki temel fark, lezzet ve dokusal özelliklerdir** [```1```](https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/).\n\n* **Lezzet**: Kavurarak yapılan kısır, salçanın soğanla birlikte kavrulup çiğ tadının alınması sayesinde daha derin bir lezzet sunar [```1```](https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/)[```5```](https://gezginbirchef.com/kisir-tarifi/).\n* **Doku**: Kavrulmuş salça, kısıra daha aromatik bir yapı kazandırır [```1```](https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/).\n\nBu yöntemler, kişisel damak zevkine göre tercih edilir [```1```](https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/","title":"Kısırın Salçası Kavrularak mı Konmalı... - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisirin-salcasi-kavrulur-mu","title":"Akıllarda Tek Bir Soru: Kısırın Salçası Kavrulur Mu?","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisirin-salcasi-kavrulur-mu","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.mynet.com/herkes-merak-ediyor-kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konur-1212617-myyemek","title":"Herkes Merak Ediyor: Kısırın Salçası Kavrularak mı Konur?","shownUrl":"https://www.mynet.com/herkes-merak-ediyor-kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konur-1212617-myyemek","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://muhsincaneli.wordpress.com/2013/09/11/kavurma-yontemi-ile-daha-lezeetli-kisir-tarifi/","title":"Kavurma Yöntemi ile Daha Lezeetli Kısır Tarifi","shownUrl":"https://muhsincaneli.wordpress.com/2013/09/11/kavurma-yontemi-ile-daha-lezeetli-kisir-tarifi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://mutfaak.blogspot.com/2014/01/kavurarak-kisir-nasil-yapilir.html","title":"Zeyno 'Nun Mutfak Aşkı: Kavurarak Kısır Nasıl Yapılır","shownUrl":"https://mutfaak.blogspot.com/2014/01/kavurarak-kisir-nasil-yapilir.html","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kavurarak kısırın farkı nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Çiğden kısırın avantajları nelerdir?","url":"/search?text=%C3%87i%C4%9Fden+k%C4%B1s%C4%B1r%C4%B1n+faydalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kışın kısır yapmanın püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=K%C4%B1%C5%9F%C4%B1n+k%C4%B1s%C4%B1r+yapman%C4%B1n+p%C3%BCf+noktalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kısırın farklı çeşitleri nelerdir?","url":"/search?text=K%C4%B1s%C4%B1r+%C3%A7e%C5%9Fitleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kavurarak+k%C4%B1s%C4%B1r%C4%B1n+fark%C4%B1+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6193134491757272531","reqid":"1757272555230436-2824147985155207831-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-69-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757272555230436-2824147985155207831-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-69-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ilxw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"5ilx3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kocaelihaberdar.com.tr/yasam/kisir-tarifi/21382087?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yazarcizer.net/13665/kavurma-yontemi-ile-daha-lezzetli-kisir-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hataydanal.com/blog/kisir-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sogan.gen.tr/sogani-kavurarak-kisir-nasil-yapilir-tarifi-nedir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkdiliveedebiyati.com/kavurarak-kisir-tarifi-nefis-yemek-tarifleri/?size=16&stub=1"],"header":"Kısıra neden kavurarak yapılır?","teaser":"Kısıra kavurarak yapılmasının nedeni, bulgurun lezzetini artırmak ve kısırın daha tok bir kıvam almasını sağlamaktır. Kavurma işlemi sırasında biber salçası ile birlikte yağda çevrilen bulgur, diğer malzemelerle karıştırılmadan önce yumuşar ve kısırın içindeki diğer malzemelerle daha iyi bütünleşir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kisira-neden-kavurarak-yapilir-4108880219","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kisir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/kisir-tarifi-kisir-nasil-yapilir-2239290?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1s%C4%B1r_%28yemek%29?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/2-kisilik-kisir-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/kisir-tarifi-elif/?size=16&stub=1"],"header":"Kısır malzemeleri nelerdir?","teaser":"Kısır malzemeleri: 2 su bardağı ince bulgur; 1,5 su bardağı sıcak su; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber; 2 adet limon suyu; yarım çay bardağı nar ekşisi; 6 dal taze soğan; yarım demet maydanoz. İsteğe bağlı malzemeler: 1 adet kuru soğan; 3-4 dal taze nane; marul; kimyon. Malzemeler, kişinin damak tadına ve evde olan malzemelere göre çeşitlilik gösterebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kisir-malzemeleri-nelerdir-218833679","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A vibrant Turkish kitchen countertop scattered with fresh ingredients for *kısır*—bulgur, diced tomatoes, cucumbers, green onions, parsley, mint, and lemons—next to a wooden bowl filled with the colorful salad, evoking warmth and tradition.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-jox8DFBkix31bUrRNNvF/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/kusursuz-bir-kisirin-5-puf-noktasi-blog-3688499?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yemek/kisiri-bir-de-boyle-deneyin-bagimlisi-olacaksiniz-ege-usulu-kisirin-puf-noktasi-992117?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/kisir-yapmanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/kisir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/kisir-nasil-yapilir-en-pratik-ve-lezzetli-tarifler-burada-58376?size=16&stub=1"],"header":"Kısırın püf noktası nedir?","teaser":"Kısır yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Bulgur seçimi: İnce bulgur kullanmak gerekir. Su miktarı: 1 su bardağı ince bulgur için 3/4 su bardağı sıcak su eklenmelidir. Soğan kullanımı: İlk aşamada salça ve ince kıyılmış soğan eklenmeli, el ile güzelce yoğrulmalıdır. Yeşillikler: Nane, maydanoz, reyhan gibi yeşillikler eklenmeli, çok yoğurmadan hafif karıştırılmalıdır. Sos: Zeytinyağı, limon suyu veya nar ekşisi, toz kırmızı biber, sumak ve tuz ile hazırlanan sos, servis etmeden hemen önce eklenmelidir. Domates kullanımı: Domates kullanılacaksa, çekirdekleri çıkarılmalıdır. Yemeğin lezzeti: Kullanılan malzemelerin taze olması, kısırın lezzetini artırır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kisirin-puf-noktasi-nedir-201170405","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.akdenizgercek.com.tr/10-dakika-kisir-yapmanin-puf-noktalari-neler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisir-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.durupazar.com/blog/icerik/kisir-salatasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek-tarifleri/salatalar-ve-mezeler/kisir-tarifi-en-guzel-kolay-ve-tam-olculu-kisir-tarifi-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Kısır yaparken kavurma yerine ne kullanılır?","teaser":"Kısır yaparken kavurma yerine çiğ soğan kullanılabilir. Ayrıca, bazı tariflerde kısırın salçası doğrudan yağ ile kavrulmadan ilave edilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kisir-yaparken-kavurma-yerine-ne-kullanilir-3828818900","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ilxw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"5ilx4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ilxw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"5ilx5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"5ilxw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}