Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kış pastası yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 su bardağı un 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 2 su bardağı süt (krema için) 1;
- 2 yemek kaşığı un (krema için) 1;
- 1 yemek kaşığı nişasta (krema için) 1;
- Yarım su bardağı toz şeker (krema için) 1;
- 100 gram tereyağı (krema için) 1;
- 1 su bardağı hindistancevizi (üzeri için) 1;
- 100 gram bitter çikolata (üzeri için) 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (çikolatayı eritmek için) 1.
Yapılışı:
- Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta çırpın 1.
- Sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 1.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyerek karıştırın 1.
- Kek hamurunu hazırlayın 1.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Kek pişerken bir tencerede süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilini karıştırarak pişirin 1.
- Kaynamaya başladığında ocaktan alın 1.
- Tereyağını ekleyip karıştırın 1.
- Kek fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin 1.
- Ilınan kekin üzerine krema harcını yayın 1.
- Hindistancevizini kremanın üzerine serpin 1.
- Çikolatayı benmari usulü eritin ve tereyağı ekleyip karıştırın 1.
- Eriyen çikolatayı pastanın üzerine dökün 1.
- Pastayı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin 1.
- Dilimleyerek servis yapın 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: