Buradasın
Kiremit balık en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiremitte balık pişirmek için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 1 adet temizlenmiş balık (levrek veya çipura gibi) 5;
- 1 adet domates 5;
- 1 adet yeşil biber 5;
- 1 adet soğan 5;
- 2-3 diş sarımsak 5;
- 5-6 dal taze maydanoz 5;
- zeytinyağı 5;
- tuz ve karabiber (isteğe bağlı baharatlar) 5.
Pişirme aşamaları:
- Balık filetosu kiremit üzerine yerleştirilir 5.
- İnce doğranmış sebzeler ve sarımsaklar balığın üzerine eklenir 5.
- Zeytinyağı ve baharatlarla tatlandırılır 5.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, balığın büyüklüğüne bağlı olarak 25-30 dakika pişirilir 5.
Alternatif olarak, kiremitte alabalık tarifi şu şekilde uygulanabilir:
- Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra tuzlanır 2.
- Bir kasede hazırlanan sos, balıkların içine ve üzerine sürülerek yarım saat marine edilir 2.
- Marine edilen balık kiremit üzerine yerleştirilip, kenarlarına soğan, patates, biber, domates, mantar ve sarımsak yerleştirilir 2.
- Üzerine tereyağı konulduktan sonra, 200 derece fırında 30 dakika pişirilir 2.
- Fırından almadan 2 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve eridikten sonra servis edilir 2.
Kiremitte balık pişirirken fırının sıcaklığının doğru ayarlanması önemlidir; ideal sıcaklık 180 derece civarında olmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: