Buradasın
Kireç kaymağı tatlıda nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kireç kaymağı, tatlı yapımında özellikle kabak tatlısı ve bazı reçel türlerinde kullanılır 12. Kullanımı şu şekildedir:
- Hazırlık: Bir kap içerisinde sönmemiş taş kireçle su karıştırılır ve karışımın dinlenmesi sağlanır 13. Kirecin tabana çökmesi sonucu üstte kalan berrak su kireç kaymağıdır 13.
- Tatlıya Ekleme: Tatlı veya reçel yapılacak meyveler, kireç kaymağı ile hazırlanan suyun içine alınır ve üzeri kaplanacak şekilde dökülür 12. Meyveler bu suda 18-48 saat arasında bekletilir 2.
- Yıkama: Bekleme süresi sonunda meyveler bol su ile en az 4-5 defa yıkanır ve ardından kullanıma alınır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: