Buradasın
Kireç kaymağı tatlıda nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kireç kaymağı, tatlı yapımında şu şekilde kullanılır:
- Kireç Kaymağı Hazırlığı: Sönmemiş kireç, büyük bir kavanoza konur ve üzerine su eklenir 34. 2 saat bekletilir 34. Bu süreçte kireç dibe çöker, üstteki duru su ve üzerindeki kaymak gibi tabaka alınır 5.
- Kabak Tatlısı: Doğranmış kabaklar, kireç kaymağı ile hazırlanan suya konur ve 12-18 saat bekletilir 134. Ardından 4-5 kez bol suyla yıkanır 13.
- Şerbet Hazırlığı: Şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır 13.
- Pişirme: Yıkanmış kabaklar şerbetin içine konur ve yaklaşık 2-2,5 saat kaynatılır 3. Şerbet normal reçel kıvamına gelince limon tuzu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılır 3.
- Servis: Tatlı, soğuduktan sonra cam bir kavanoza alınır ve buzdolabında saklanır 35.
Kireç, kabakları sertleştirmek ve dağılmasını engellemek için kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: