Buradasın
Kıtır kabak tatlısında kireç yerine ne kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıtır kabak tatlısında kireç yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
- Soda suyu 34. Karbonat ve asit dengesi sayesinde kabakların dokusu korunur 34.
- Sirke 34. Beyaz sirke veya elma sirkesi, kabakların asidik seviyesini artırarak tatlıya farklı bir lezzet katarken, dokusunu da iyileştirebilir 34.
- Limon suyu 34. Hem asidik bir ortam sağlar hem de kabakların renginin korunmasına yardımcı olur 34.
- Maden suyu 3. Kabakların lif yapısını koruyarak tatlının kıvamını artırabilir 3.
- Zeytinyağı 3. Kabakların daha pürüzsüz bir doku kazanmasına yardımcı olabilir, ancak tatlıya farklı bir lezzet katabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: