Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kireç kaymağı hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması: 400 gram sönmemiş kireç (toz olarak da olabilir) ve 10 litre su gereklidir 2.
- Kirecin suya eklenmesi: Derince bir kaba konulan kirecin üzerine, her 100 gram kirece 2,5 litre su düşecek şekilde su dökülür 2.
- Karıştırma ve bekletme: Kireç eriyene kadar karıştırılır ve bir gece bekletilir 2.
- Suyun ayrılması: Ertesi gün su üste kalacak, kireç dibe çökecektir 2. Üstteki duru su, kireç kaymağıdır 2.
- Saklama: Kireç kaymağı, pet şişelere süzülerek kilerde birkaç hafta bozulmadan saklanabilir 2.
Kullanım önerisi: Meyveler yıkandıktan sonra, üzerini örtecek şekilde kireçli su dökülür ve bir gece bekletilir 2. Ertesi gün meyveler 5-6 kez yıkanır ve en son durulanma suyunun içinde en fazla bir saat bekletilir 2.
Uzun süre gıda üzerinde kireç kaymağı bulundurulması sakıncalı olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: