Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kır pidesinin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun yoğurulması: Hamurun çok sert yoğurulmaması gerekir 4. Cıvık, ele yapışmayan bir hamur elde edilmelidir 4.
- Mayalanma süresi: Hamur, mayalanmak için yaklaşık 1 saat bekletilmelidir 2.
- İç harcın hazırlanması: Soğan ve biberler ince ince doğranmalı veya rondodan geçirilmelidir 15.
- Pişirme öncesi işlem: Pidelerin üzerine su sürmek, kabuklarının daha çıtır olmasını sağlar 1.
- Pişirme ayarı: Pideler, önceden ısıtılmış en yüksek fırın ayarında, altın rengi bir görünüm alana kadar 15-20 dakika pişirilmelidir 15.
- Servis önerisi: Fırından çıktıktan sonra pidelerin üzerine tereyağı sürülmesi önerilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: