Buradasın
Kır pidesinin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kır pidesinin yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Hamur yoğurma: Ele yapışmayan bir hamur elde etmek için un yavaş yavaş eklenmeli ve hamur iyice yoğrulmalıdır 134.
- Mayalanma: Hamurun yarım saat mayalanmasına izin verilmelidir 4. Bu, hamurun daha yumuşak ve kabarmış olmasını sağlar 4.
- İç harç: İç harç eklenirken hamurun çok ince ve uzun açılmamasına dikkat edilmelidir, aksi takdirde hamur pişerken kuruyabilir 1.
- Pişirme: Pideler fırından çıkar çıkmaz üzerlerine tereyağı sürülmelidir 5.
Kır pidesi tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: