Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kır pidesi fırınının nasıl olması gerektiği ile ilgili bazı özellikler şunlardır:
- Fırın sıcaklığı: Kır pidesi, 220-250 derece arasında önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir 2.
- Pişirme yöntemi: Genellikle odun ateşinde pişirilir, bu sayede pidenin dışı çıtır, içi yumuşak olur 2.
- Konum: Kır pidesi fırınları, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaşmıştır; Kayseri, Sivas, Nevşehir gibi şehirlerde yaygındır 2.
- Malzeme kalitesi: Yerel malzemelerle yapılan pideler tercih edilir 2.
- Sunum: Kır pidesi genellikle dilimlenerek servis edilir ve yanında ayran veya salata ile sunulur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: