• Buradasın

    Kir pidesi içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kır pidesinin iç harcında genellikle şu malzemeler bulunur:
    • Kıymalı iç harç için:
      • 500 gram kıyma 12;
      • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
      • 1 adet kuru soğan 12;
      • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1;
      • 1 çay kaşığı tuz 12;
      • Yarım çay kaşığı kimyon 1;
      • Yarım çay kaşığı karabiber 1.
    • Kaşar peyniri (isteğe bağlı) 1.
    Kır pidesi, kıymalı harcın yanı sıra peynirli, patatesli, ıspanaklı veya farklı iç harçlarla da hazırlanabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel pide harcı nasıl hazırlanır?

    En güzel pide harcını hazırlamak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 500 gram kıyma; 4 adet kuru soğan; 7 adet domates; 5 adet sivri biber; 1 diş sarımsak; 1 kaşık biber salçası; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber; yeterince tuz. Hazırlanışı: 1. Kuru soğanı ince ince kıyın. 2. Biberleri de ince ince doğrayın. 3. Domateslerin kabuğunu soyun ve onu da ince doğrayın. 4. Sarımsağı da doğrayıp baharatlarını ve yağı ekleyin. 5. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. 6. Harcı 3-4 saat dinlendirin. Not: Kıymanın yağsız olması durumunda sıvı yağ artırılabilir. Pide harcı hazırlama ile ilgili daha fazla bilgi için yemek.com ve youtube.com gibi kaynaklar da incelenebilir.

    Kir pidesi hamuru neden ince açılır?

    Kır pidesi hamurunun ince açılmasının nedeni, hamurun çıtır bir dokuya sahip olmasını sağlamaktır. Kır pidesinin ince hamuru, genellikle taş fırında pişirildiği için dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak bir kıvamda olur.

    Kır Pidesi hangi yöreye ait?

    Kır pidesi, Türkiye'nin Kastamonu iline ait bir pide türüdür. Ancak, kır pidesinin ilk olarak İstanbul Karaköy'de pide fırını işleten Arnavut kökenli bir ustanın yanında çalışan Cahit Keloğlu tarafından 1963 yılında Kastamonu'ya dönüldüğünde geliştirildiği bilinmektedir. Kır pidesi, genellikle börekçi ve kendine has kır pidesi dükkanlarında satılan bir pide türüdür.