• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Kir pidesi hamuru neden ince açılır?

    • YemekTarifleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish baker in a flour-dusted apron carefully rolls out thin, golden dough on a wooden table, with a warm stone oven glowing in the background.
    Kır pidesi hamurunun ince açılmasının nedeni, hamurun çıtır bir dokuya sahip olmasını sağlamaktır 3.
    Kır pidesinin ince hamuru, genellikle taş fırında pişirildiği için dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak bir kıvamda olur 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. pide.gen.tr
        1
      2. yasemin.com
        2
      3. multiyasam.com.tr
        3
      4. yemek.com
        4
      5. sofratarifi.com
        5
    • Kır pidesi hamuru nasıl hazırlanır?

    • Kıtır dokulu pide yapmanın püf noktaları nelerdir?

    • Kır pidesinin kıtır dokusu nasıl elde edilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Oklavayla pide hamuru nasıl açılır?

    Oklavayla pide hamuru açmak için şu adımlar izlenebilir: 1. Hamurun Hazırlanması. 2. Mayalanma. 3. Şekillendirme. Pide hamurunu açarken çok fazla un kullanmaktan ve bezeleri çok ince bir yufka olacak şekilde açmaktan kaçınılmalıdır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Hamur
    • Pide
    5 kaynak

    Ekmek hamuru ve pide hamuru neden farklı?

    Ekmek hamuru ve pide hamurunun farklı olmasının bazı nedenleri: Malzeme kullanımı: Pide hamurunda genellikle daha fazla yağ kullanılır, bu da hamurun daha yumuşak ve elastik olmasını sağlar. Yoğurma süresi: Pide hamuru daha kısa süreyle yoğrulurken, ekmek hamuru daha uzun süre yoğrulur. Dinlendirme: Pide hamuru genellikle kısa bir süre dinlendirilirken, ekmek hamuru daha uzun süre dinlendirilir. Pişirme yöntemi: Pide genellikle taş fırınlarda, ekmek ise fırında veya evdeki standart ocaklarda pişirilir. Şekil: Pide hamuru genellikle yuvarlak veya oval şekilde açılıp üzerine çeşitli malzemeler eklenerek fırınlanırken, ekmek hamuru dikdörtgen veya oval şekilde şekillendirilip genellikle tek başına pişirilir.
    • Yemek
    • Hamur
    • Pişirme
    • Malzeme
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"f2it0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkir-pidesi-hamuru-neden-ince-acilir-2717301317%3Fncrnd%3D17281","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"4208878011763748416","lr":20815,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1763748456871573-2679636630139279311-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-195-BAL","lr":"20815","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"f2itw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"f2it1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"f2itw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"f2it2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Kır pidesi hamurunun ince açılmasının nedeni, **hamurun çıtır bir dokuya sahip olmasını sağlamaktır** [```3```](https://rur.com.tr/threads/kir-pidesi-nerenin.20761/).\n\nKır pidesinin ince hamuru, genellikle taş fırında pişirildiği için dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak bir kıvamda olur [```5```](https://www.pide.gen.tr/kir-pidesi-nasil-yapilir-ve-icinde-neler-bulunur.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.pide.gen.tr/kir-pidesi-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir.html","title":"Kır Pidesi Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?","shownUrl":"https://www.pide.gen.tr/kir-pidesi-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.yasemin.com/yemek/haber/2732763-en-kolay-kir-pidesi-nasil-yapilir-kastamonu-kir-pidesi-tarifi-ve-puf-noktalari","title":"En Kolay Kır Pidesi Nasıl Yapılır? Kastamonu Kır Pidesi...","shownUrl":"https://www.yasemin.com/yemek/haber/2732763-en-kolay-kir-pidesi-nasil-yapilir-kastamonu-kir-pidesi-tarifi-ve-puf-noktalari","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.multiyasam.com.tr/yemek-tarifleri/kir-pidesi-tarifi","title":"Kır Pidesi Tarifi","shownUrl":"https://www.multiyasam.com.tr/yemek-tarifleri/kir-pidesi-tarifi","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://yemek.com/tarif/kiymali-kir-pidesi/","title":"Kıymalı Kır Pidesi Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli...) - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/kiymali-kir-pidesi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://sofratarifi.com/2024/10/15/peynirli-kir-pidesi/","title":"Peynirli Kır Pidesi - Sofra Tarifi","shownUrl":"https://sofratarifi.com/2024/10/15/peynirli-kir-pidesi/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kir pidesi hamuru neden ince açılır?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kır pidesi hamuru nasıl hazırlanır?","url":"/search?text=K%C4%B1r+pidesi+hamuru+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kıtır dokulu pide yapmanın püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=K%C4%B1t%C4%B1r+dokulu+pide+yapman%C4%B1n+p%C3%BCf+noktalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kır pidesinin kıtır dokusu nasıl elde edilir?","url":"/search?text=K%C4%B1r+pidesinin+k%C4%B1t%C4%B1r+dokusu+nas%C4%B1l+elde+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Kir+pidesi+hamuru+neden+ince+a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish baker in a flour-dusted apron carefully rolls out thin, golden dough on a wooden table, with a warm stone oven glowing in the background.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-xdGzbYRbt30Lr8roAsPz/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"4208878011763748416","reqid":"1763748456871573-2679636630139279311-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-195-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isMacOS":false,"isEmbeddedFuturis":false,"brand":"yazeka","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"f2itw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"f2it3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pide-tarifleri/peynirli-pide?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pide.gen.tr/pide-hamurunu-acmak-icin-hangi-adimlar-izlenmeli.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kolay-kiymali-pide/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamurisleri.gen.tr/pide-hamuru-acma-islemi-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kiymali-pide?size=16&stub=1"],"header":"Oklavayla pide hamuru nasıl açılır?","teaser":"Oklavayla pide hamuru açmak için şu adımlar izlenebilir: 1. Hamurun Hazırlanması. 2. Mayalanma. 3. Şekillendirme. Pide hamurunu açarken çok fazla un kullanmaktan ve bezeleri çok ince bir yufka olacak şekilde açmaktan kaçınılmalıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/oklavayla-pide-hamuru-nasil-acilir-97714237","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pide","text":"Pide"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish cook in a flour-dusted apron rolls out soft pide dough with a wooden rolling pin on a rustic wooden table, surrounded by small dough portions and a bowl of flour.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-sMYmT4vdpwloBYOksmH3/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pide.gen.tr/pide-hamuru-ve-ekmek-hamuru-arasinda-ne-fark-var.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/pide-hamuru-ile-ekmek-hamuru-arasindaki-fark-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://forum.donanimhaber.com/kiymali-pide-ile-etli-ekmek-arasinda-ne-fark-var--137192456?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/evde-pide-yapmanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/25136/pide-hamuru-ile-ekmek-hamuru-arasinda-ne-fark-var?size=16&stub=1"],"header":"Ekmek hamuru ve pide hamuru neden farklı?","teaser":"Ekmek hamuru ve pide hamurunun farklı olmasının bazı nedenleri: Malzeme kullanımı: Pide hamurunda genellikle daha fazla yağ kullanılır, bu da hamurun daha yumuşak ve elastik olmasını sağlar. Yoğurma süresi: Pide hamuru daha kısa süreyle yoğrulurken, ekmek hamuru daha uzun süre yoğrulur. Dinlendirme: Pide hamuru genellikle kısa bir süre dinlendirilirken, ekmek hamuru daha uzun süre dinlendirilir. Pişirme yöntemi: Pide genellikle taş fırınlarda, ekmek ise fırında veya evdeki standart ocaklarda pişirilir. Şekil: Pide hamuru genellikle yuvarlak veya oval şekilde açılıp üzerine çeşitli malzemeler eklenerek fırınlanırken, ekmek hamuru dikdörtgen veya oval şekilde şekillendirilip genellikle tek başına pişirilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/ekmek-hamuru-ve-pide-hamuru-neden-farkli-4171605621","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/malzeme","text":"Malzeme"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish bakery scene with two wooden tables side by side—one holding a golden, fluffy loaf of bread with a crisp crust, and the other displaying a soft, oval-shaped pide brushed with oil, both surrounded by scattered flour and a rolling pin.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-IPPvAw9uqkq5X7jnLdUU/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"f2itw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"f2it4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"f2itw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"f2it5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"f2itw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}