• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Kımızın mayası nasıl elde edilir?

    • Gıda
    • Fermentasyon
    • Maya

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kımızın mayası, kısrak sütünün fermente edilmesi için kullanılan kor adı verilen önceden hazırlanmış kımız mayasından elde edilir 13.
    Mayalama süreci şu adımlarla gerçekleşir:
    1. Kısrak sütü alınır ve içine kor eklenir 24.
    2. Karışım, yayıklarda 45 dakika boyunca kaşıkla harmanlanır 2. Bu kaşıka "bişkek" denir 2.
    3. 24 saat sonra mayalanma tamamlanır ve kımız hazır hale gelir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. gidatarimhayvancilik.com
        1
      2. diyetlistesi.blog
        2
      3. acikders.ankara.edu.tr
        3
      4. kutahyaekspres.com
        4
      5. tr.wikipedia.org
        5
    • Kımız yapımında kullanılan yayıklar nelerdir?

    • Kor mayası nasıl hazırlanır?

    • Kımızın mayalanma süresi ne kadardır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm Turkish kitchen with a pot of steaming milk on a stove, a wooden spoon stirring in yogurt starter, and a bowl of rising dough covered with a cloth nearby, evoking a cozy, traditional fermentation process.

    Mayalanma nasıl oluşur?

    Mayalanma, farklı alanlarda farklı şekillerde gerçekleşebilir: Yoğurt mayalanması: Süt, 35-42 °C aralığına getirilip içine maya veya taze yoğurt eklenir. Hamur mayalanması: Maya, hamur içindeki nişastayı şekerlere dönüştürür ve fermantasyon süreciyle karbondioksit gazı üretir.
    • Gıda
    • Mayalama
    • Yoğurt
    • Hamur
    5 kaynak
    A wooden bucket filled with frothy white kımız, surrounded by fresh kısrak (mare) milk in clay jars, set against a backdrop of a traditional Central Asian yurt and green pastures.

    Kımız neyden elde edilir?

    Kımız, kısrak sütünün fermente edilmesiyle elde edilen geleneksel bir içecektir. Üretimde çiğ kısrak sütü kullanılır. Kımız, Orta Asya bozkırlarında yaşayan Kırgız, Başkurt, Kazak, Yakut, Uygur ve Özbek gibi Türk halkları ve Moğollar arasında yaygın olarak tüketilir.
    • Gıda
    • Fermentasyon
    • SütÜrünleri
    5 kaynak

    Kımız yapmak için hangi maya kullanılır?

    Kımız yapımında kımız mayası kullanılır.
    • Gıda
    • Maya
    5 kaynak

    Kımız kaç günde mayalanır?

    Kımız, 24 ila 48 saat arasında mayalanır.
    • Teknoloji
    • Gıda
    • Mayalama
    5 kaynak

    Maya çeşitleri nelerdir?

    Maya çeşitleri: Kuru Maya: Mayanın kurutularak granül haline getirilmiş halidir. Instant Maya: Kuru mayaya benzer ancak daha ince granüllere sahiptir. Yaş Maya: %70 su oranına sahip, küp şeklinde ve elastik bir yapıya sahiptir. Ekşi Maya: Ev ortamında oluşturulabilen ve canlılığını koruyabilen bir maya türüdür.
    • Gıda
    • Maya
    • Buluşlar
    • EvYaşamı
    5 kaynak

    Maya yapımında hangi malzemeler kullanılır?

    Maya yapımında kullanılan temel malzemeler: Un: Çavdar unu veya organik tam buğday unu tercih edilebilir. Su: İçme suyu kullanılması önerilir. Ek olarak, mayaların gelişmesi için gerekli olan bazı besin kaynakları: Melas: Şeker kamışı veya pancarından elde edilen bir yan ürün. Tahıl bazlı karbonhidratlar: Arpa, buğday, mısır gibi tahıllar. Meyve suyu: Elma, üzüm gibi meyvelerden elde edilen şekerli sular. Ayrıca, mayanın çoğalması ve yaşaması için nem çok önemlidir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • EvdeÜretim
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"dqrx0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkimizin-mayasi-nasil-elde-edilir-1947092481%3Flr%3D213%26ncrnd%3D50949","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9859934761756224298","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756224326395366-11390724473812783368-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-26-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqrxw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"dqrx1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqrxw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"dqrx2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Kımızın mayası**, kısrak sütünün fermente edilmesi için kullanılan **kor** adı verilen önceden hazırlanmış kımız mayasından elde edilir [```1```](https://www.gidatarimhayvancilik.com/kimiz-nedir-kimiz-tadi-ve-ozellikleri/)[```3```](https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/124301/mod_resource/content/0/Konu%2012%20-%20K%C4%B1m%C4%B1z%20Teknolojisi%202.pdf).\n\n**Mayalama süreci şu adımlarla gerçekleşir**:\n1. **Kısrak sütü** alınır ve içine **kor** eklenir [```2```](https://diyetlistesi.blog/kimiz-faydalari/)[```4```](https://kutahyaekspres.com/kimiz-nedir).\n2. Karışım, **yayıklarda** 45 dakika boyunca **kaşıkla** harmanlanır [```2```](https://diyetlistesi.blog/kimiz-faydalari/). Bu kaşıka **\"bişkek\"** denir [```2```](https://diyetlistesi.blog/kimiz-faydalari/).\n3. **24 saat** sonra mayalanma tamamlanır ve kımız hazır hale gelir [```2```](https://diyetlistesi.blog/kimiz-faydalari/)[```4```](https://kutahyaekspres.com/kimiz-nedir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.gidatarimhayvancilik.com/kimiz-nedir-kimiz-tadi-ve-ozellikleri/","title":"Kımız Nedir? Kımız Tadı ve Özellikleri | Gıda, Tarım ve...","shownUrl":"https://www.gidatarimhayvancilik.com/kimiz-nedir-kimiz-tadi-ve-ozellikleri/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://diyetlistesi.blog/kimiz-faydalari/","title":"Kımız Faydaları (Hazırlanışı) | DiyetListesi","shownUrl":"https://diyetlistesi.blog/kimiz-faydalari/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/124301/mod_resource/content/0/Konu%2012%20-%20K%C4%B1m%C4%B1z%20Teknolojisi%202.pdf","title":"Fermente Süt Ürünleri","shownUrl":"https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/124301/mod_resource/content/0/Konu%2012%20-%20K%C4%B1m%C4%B1z%20Teknolojisi%202.pdf","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://kutahyaekspres.com/kimiz-nedir","title":"Kımız Nedir? - Kütahya Ekspres","shownUrl":"https://kutahyaekspres.com/kimiz-nedir","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1m%C4%B1z","title":"Kımız - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1m%C4%B1z","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Kımızın mayası nasıl elde edilir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/fermentasyon","text":"Fermentasyon"},{"href":"/yacevap/t/maya","text":"Maya"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kımız yapımında kullanılan yayıklar nelerdir?","url":"/search?text=K%C4%B1m%C4%B1z+yap%C4%B1m%C4%B1nda+kullan%C4%B1lan+yay%C4%B1klar&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kor mayası nasıl hazırlanır?","url":"/search?text=Kor+mayas%C4%B1+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Kımızın mayalanma süresi ne kadardır?","url":"/search?text=K%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1n+mayalanma+s%C3%BCresi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=K%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1n+mayas%C4%B1+nas%C4%B1l+elde+edilir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9859934761756224298","reqid":"1756224326395366-11390724473812783368-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-26-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756224326395366-11390724473812783368-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-26-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqrxw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"dqrx3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfakcini.com/yogurt-nasil-mayalanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Hamurun_mayalanmas%C4%B1_%28pi%C5%9Firme_tekni%C4%9Fi%29?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://arslansutmamulleri.com.tr/yogurt-mayalama-cesitleri-nelerdir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/hamurun-mayalanmas-nasl-olusur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yazarlar/ibrahimarslanoglu/yazi/yogurt-nasil-mayalanir?size=16&stub=1"],"header":"Mayalanma nasıl oluşur?","teaser":"Mayalanma, farklı alanlarda farklı şekillerde gerçekleşebilir: Yoğurt mayalanması: Süt, 35-42 °C aralığına getirilip içine maya veya taze yoğurt eklenir. Hamur mayalanması: Maya, hamur içindeki nişastayı şekerlere dönüştürür ve fermantasyon süreciyle karbondioksit gazı üretir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/mayalanma-nasil-olusur-1791023272","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"Mayalama"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"Yoğurt"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a pot of steaming milk on a stove, a wooden spoon stirring in yogurt starter, and a bowl of rising dough covered with a cloth nearby, evoking a cozy, traditional fermentation process.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-WRx4zAYr4eQn9kZyTJyI/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1m%C4%B1z?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/kimiz-nedir-faydalari-yapilisi-ve-kimizin-tarihi-1252972-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kutahyaekspres.com/kimiz-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ticarihayat.com/kimiz-nedir-kimiz-neyden-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/kimiz-nedir-nasil-yapilir-faydalari-nelerdir-helal-mi/?size=16&stub=1"],"header":"Kımız neyden elde edilir?","teaser":"Kımız, kısrak sütünün fermente edilmesiyle elde edilen geleneksel bir içecektir. Üretimde çiğ kısrak sütü kullanılır. Kımız, Orta Asya bozkırlarında yaşayan Kırgız, Başkurt, Kazak, Yakut, Uygur ve Özbek gibi Türk halkları ve Moğollar arasında yaygın olarak tüketilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kimiz-neyden-elde-edilir-3945406956","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/fermentasyon","text":"Fermentasyon"},{"href":"/yacevap/t/suturunleri","text":"SütÜrünleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A wooden bucket filled with frothy white kımız, surrounded by fresh kısrak (mare) milk in clay jars, set against a backdrop of a traditional Central Asian yurt and green pastures.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-BmWHlduV9TcDsePkXSBe/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/kultur-sanat/kimiz-nedir-ne-demek-kimiz-nasil-yapilir-kimiz-ne-anlama-geliyor-destan-dizisinde-kisrak-sutu-gundem-oldu-1740503?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/129217/mod_resource/content/0/KIMIZ.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1m%C4%B1z?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/kimiz?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.youtube.com/watch%3fv=kJ161L6EMlQ?size=16&stub=1"],"header":"Kımız yapmak için hangi maya kullanılır?","teaser":"Kımız yapımında kımız mayası kullanılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kimiz-yapmak-icin-hangi-maya-kullanilir-821033919","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/maya","text":"Maya"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://diyetlistesi.blog/kimiz-faydalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/kimiz-nedir-faydalari-yapilisi-ve-kimizin-tarihi-1252972-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dogadanbizim.com.tr/kimiz-mayasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://samil.ihya.org/kimiz-hakkinda-bilgi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gazetecik.com.tr/kimiz-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Kımız kaç günde mayalanır?","teaser":"Kımız, 24 ila 48 saat arasında mayalanır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kimiz-kac-gunde-mayalanir-793046265","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"Mayalama"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemekdili.com/Maya-Cesitleri/822/blog?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/maya-cesitleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/maya-cesitlerini-inceliyoruz-blog-3746797?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/maya-cesitleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidabilgi.com/Makale/Detay/maya-cesitleri-1a126d?size=16&stub=1"],"header":"Maya çeşitleri nelerdir?","teaser":"Maya çeşitleri: Kuru Maya: Mayanın kurutularak granül haline getirilmiş halidir. Instant Maya: Kuru mayaya benzer ancak daha ince granüllere sahiptir. Yaş Maya: %70 su oranına sahip, küp şeklinde ve elastik bir yapıya sahiptir. Ekşi Maya: Ev ortamında oluşturulabilen ve canlılığını koruyabilen bir maya türüdür.","href":"/yacevap/c/yemek/q/maya-cesitleri-nelerdir-2877996214","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/maya","text":"Maya"},{"href":"/yacevap/t/buluslar","text":"Buluşlar"},{"href":"/yacevap/t/evyasami","text":"EvYaşamı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ekmekcilikokulu.com/eksi-maya-yapimi-1/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/eksi-maya-nedir-evde-eksi-maya-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.degirmencidede.com/blog/icerik/maya-neyden-yapilir-dogal-fermentasyonun-sirri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://webdosya.csb.gov.tr/db/sanayihavarehberi/icerikler/16_hamur-mayasi-uret-m--20200103075114.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hayfene.com/blog/hazir-mayadan-maya-cogaltma-kuru-mayaniz-hic-bitmesin?size=16&stub=1"],"header":"Maya yapımında hangi malzemeler kullanılır?","teaser":"Maya yapımında kullanılan temel malzemeler: Un: Çavdar unu veya organik tam buğday unu tercih edilebilir. Su: İçme suyu kullanılması önerilir. Ek olarak, mayaların gelişmesi için gerekli olan bazı besin kaynakları: Melas: Şeker kamışı veya pancarından elde edilen bir yan ürün. Tahıl bazlı karbonhidratlar: Arpa, buğday, mısır gibi tahıllar. Meyve suyu: Elma, üzüm gibi meyvelerden elde edilen şekerli sular. Ayrıca, mayanın çoğalması ve yaşaması için nem çok önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/maya-yapiminda-hangi-malzemeler-kullanilir-3862587557","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/evdeuretim","text":"EvdeÜretim"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqrxw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"dqrx4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqrxw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"dqrx5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dqrxw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}