Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis tava yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuzu kıyma 3;
- 1 adet soğan (ince kıyılmış) 3;
- 2 adet domates (ince kıyılmış, çekirdekleri çıkarılmış) 3;
- 4 adet yeşil biber (ince kıyılmış) 3;
- 1 adet kapya biber (ince kıyılmış) 3;
- 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış) 3;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 1,5 çay kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı kimyon 3;
- 2 adet patlıcan (şerit halinde doğranmış, tuzlu suda beklemiş) 3.
Kilis tava yapmak için:
- Kıymayı derin bir kaba alın 3.
- Üzerine patlıcan hariç tüm malzemeleri ekleyin 3.
- Kasedeki tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun 3.
- Yoğrulmuş kıymayı streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin 3.
- İnce uzun şekilde dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletin ve ardından kurulayın 3.
- Bir tepsinin veya borcamın dibini yağlayın, üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizin 3.
- Patlıcanların üzerine hafif tuz gezdirin 3.
- Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde yayın 3.
- Kıymayı üçgen porsiyonlar halinde bıçakla iz verin ve üzerine biber ve domateslerle süslemeler yapın 3.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: