Buradasın
Kilis katmer kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis katmer kebabı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Kilis katmeri yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kg özlü un 4;
- 20 g tuz 4;
- 1 kg kaymak 4;
- 1 çay bardağı tereyağı 4;
- 1 çay bardağı pudra şekeri 4;
- 1 çorba kaşığı tarçın 4;
- 1 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı 4;
- 1 kg toz şeker 4;
- 300 g tereyağı 4;
- 2 su bardağı sıvı yağ 4.
Yapılışı:
- Çelik bir tencerede toz şeker ve 4 su bardağı su ile kıvamlı bir şurup hazırlanır 4.
- Unun içerisine tuz ve su konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır 4.
- Hamur yoğrularak iyice özleştirilir ve 1,5 ceviz büyüklüğünde yumak yapılır (18 adet beze) 4.
- Bezeler üzeri örtülerek 2-3 saat bekletilir 4.
- Yağlanmış mermer üzerinde önce merdane ile sonra elle açılarak sigara kağıdı gibi inceltilir 4.
- Kenarları çıkartılır ve karşılıklı kenarları katlanarak yuvarlak yufka kare şekline getirilir 4.
- Üzerine ince ince kaymak yerleştirilir 4.
- İki taraftan katlanarak dikdörtgen şekline getirilir 4.
- Isıtılmış tereyağında (veya sıvıyağda) iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır 4.
- Mermerin üzerinde 3 parmak eninde ve boyunda kare şeklinde kesilir 4.
- Düz bir servis tabağına yanyana dizilir 4.
- Önce kıvamlı şurup gezdirilir, daha sonra pudra şekeri serpilir 4.
- En üstü dövülmüş Antep fıstığı ve tarçın ile süslenir 4.
- Sıcak servis yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: