Buradasın
Kilis katmer kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis Katmer Kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg orta yağlı kıyma 14
- 1.5 kg kemer patlıcanı 14
- 6 domates 14
- 1 soğan 14
- 2 sivribiber 14
- 1 çorba kaşığı domates salçası 14
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi 14
- 30 gr tereyağı 14
- Tuz, karabiber, yenibahar 14
Yapılışı:
- Patlıcanları soyup jülyen doğrayın 14.
- Kıymayı sadece tuz ve karabiberle yoğurun 14.
- Yuvarlak köfteler hazırlayın 14.
- Bir patlıcan, bir köfte sırasıyla hepsini şişe dizin 14.
- Mangal ateşinde (veya ızgarada) hafif pişirin 14.
- Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın 14.
- Soğanı soyup kıyın 14.
- Sivribiberleri ince halkalar şeklinde kesin 14.
- Tereyağını bir tencerede eritin 14.
- Domates, soğan ve sivribiberi ekleyip yumuşayıncaya dek kavurun 14.
- Domates salçası, nar ekşisi, yenibahar, karabiber ve tuz ilave ederek birkaç dakika daha pişirin 14.
- Yanında pirinç pilavıyla sıcak servis yapın 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: