Kıbrıs Bisi Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Şerbeti için: 2 su bardağı su, 1.5 su bardağı şeker, 4-5 damla limon suyu. - Keki için: 3 adet yumurta, yarım su bardağı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı kırık ceviz, 1 su bardağı Hindistan cevizi tozu, 1 paket kabartma tozu. - Kreması için: 1 litre süt, 1 su bardağı nişasta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket toz krem şanti. - Üzeri için: Toz Hindistan cevizi veya toz fıstık. Yapılışı: 1. Şerbeti için su ve şekeri bir tencerede kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirip altını kapatın. 2. Bir kasede yumurta ve şekeri çırpın, şeker tamamen eriyene kadar mikserle karıştırın. 3. Sırasıyla sıvı yağ, Hindistan cevizi tozu, galeta unu, kırık ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. 4. Fırını 160 dereceye ısıtın ve pişireceğiniz kalıbı fırça ile yağlayın. 5. Hazırladığınız karışımı kalıba aktarın ve spatula ile üzerini düzeltin. 6. Keki 30 dakika pişirin. 7. Fırından çıkardığınız kekin üzerine soğuyan şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. 8. Muhallebisi için süt, nişasta ve toz şekeri orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kıvam alınca vanilya ekleyin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın. 9. Ocaktan aldığınız kremanın içine toz krem şantiyi döküp mikser yardımıyla güzelce çırpın. 10. Hazırladığınız muhallebiyi şerbetini çeken tatlının üzerine yayın ve spatula ile düzeltin. 11. Tatlının üzerini Hindistan cevizi, antep fıstığı ve isteğe göre meyvelerle süsleyerek servis edin.